Negyvenöt gólos mérkőzésen hódították el a bronzérmet a magyar férfi pólósok az Universiadén

Krónika 2019. július 14., 13:38 utolsó módosítás: 2019. július 14., 15:03

A magyar férfi vízilabda-válogatott rendkívül fordulatos, gólzáporos mérkőzésen, büntetőkkel legyőzte Oroszország csapatát a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade vasárnapi döntőjében, Nápolyban.

A nápolyi Universiadén bronzérmet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott Fotó: Madar Dávid/Magyar Vízilabda Szövetség

A Horváth János és Keszthelyi Tibor irányította csapat a mérkőzés elején kétgólos hátrányba került a több poszton is tapasztalt játékosokat felsorakoztató, az elődöntőben a házigazda olaszokkal szemben nagy gólaránnyal alulmaradt oroszokkal szemben. A magyarok – akik a másik elődöntőben szoros összecsapáson kaptak ki az Egyesült Államok csapatától – azonban mindig felzárkóztak, 3-1-nél át is vették a vezetést.

Kilenc másodperccel a mérkőzés vége előtt vezető gólt szereztek az oroszok, mire a magyar csapat időt kért, és a megbeszélt taktika meghozta gyümölcsét, Szatmári Kristóf ugyanis egy másodperccel a lefújás előtt bevágta.

Tíz-tízes állásnál jöttek a büntetődobások, ahol sokáig fej fej mellett, hiba nélkül haladtak a két csapat lövői. Ám a magyar hálóőrnek, Kardos Gergelynek (aki a 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert Szolnoktól a következő idényben Egerbe igazol) sikerült kivédenie egy ötméterest, és a magyar férfi vízilabda-válogatott 13-12-re megnyerte a büntetőpárbajt, a bronzmeccset pedig összesítésben 23-22-re húzta be.

A magyar küldöttség harmadik érmét nyerte Nápolyban, mivel múlt csütörtökön Tóth Krisztián harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában, míg a női vízilabdázók szombaton aranyérmet nyertek. A 30. nyári Universiadén 18 sportágban 127 ország közel nyolcezer sportolója, köztük 21 magyarországi felsőoktatási intézmény 105 hallgatója vett részt.

Universiade 2019, Nápoly

Bronzmérkőzés

Oroszország-Magyarország 10-10 (1-3, 4-2, 2-0, 3-5) – ötméteresekkel 22-23

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete

Kapusok: Kardos Gergely, Szakonyi Dániel
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd

Edzői stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat