Meglepetés a futballvébén: a címvédő németek kikaptak Mexikó válogatottjától

Krónika 2018. június 17., 19:51 utolsó módosítás: 2018. június 17., 21:02

Az argentinok Izland elleni döntetlenje után itt egy még nagyobb meglepetés az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: Németország válogatottja egygólos vereséget szenvedett vasárnap Mexikótól.

Az élete első vb-jén szereplő Hirving Lozano (22-es mez) pazar gólt szerzett hazája válogatottjának Fotó: FIFA.com

A moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezett összecsapáson a címvédő Németország különösen a második félidőben hatalmas nyomást gyakorolt a közép-amerikai együttes válogatottjára, ám a mexikóiaknak Lozano 35. percben szerzett találatával sikerült győzniük az F csoport első fordulójában.

Nagy iramban, mindkét oldalon helyzetekkel indult a találkozó, a veszélyesebb lehetőségek Neuer kapuja előtt alakultak ki. A mexikóiak bátran támadtak, többször is átjátszották a kissé meglepett német védelmet, de a befejezéseket rendre elpuskázták.

A játék színvonala remek volt, a labdát többet birtokló címvédő is próbálkozott, de a támadásszövése erőtlenebbnek tűnt, mint a riválisé.

A gyors kontrából esett gól feltüzelte a németeket, többek között egy kapufával válaszoltak – Kroos szabadrúgása után Ochoa tolta a keresztlécre a labdát –, de a szünetig nem sikerült egyenlíteniük.  A fordulást követően nem változott a játék képe, meddő német fölényt és gyors mexikói ellentámadásokat láthatott a közönség, bár utóbbiak száma csökkent az első félidőhöz képest.

Foghatják a fejüket a címvédő németek a balul elsült bemutatkozó miatt Fotó: FIFA.com

Az MTI tudósítása szerint az idő előrehaladtával egyre jobban fáradt a közép-amerikai gárda, amelyet beszorított ugyan a világbajnok, de túl lassan, körülményesen járatta a labdát, így valódi helyzetet csak elvétve tudott kialakítani. A hajrában néha kijött a szorításból a hősiesen védekező mexikói csapat, de a fizikailag és mentálisan fáradt játékosok jóval kevésbé voltak „élesek”, mint korábban. A csereként beállt Brandt a végén még lőtt egy kapufát, de ez kevésnek bizonyult, hogy a címvédő elkerülje a vereséget.

F csoport, 1. forduló:
Mexikó-Németország 1-0 (1-0)
----------------------------
Moszkva (Luzsnyiki Stadion), 78 011 néző, v.: Alireza Faghani (iráni)
gólszerző: Lozano (35.)
sárga lap: Morano (40.), Herrera (90.), illetve Müller (83.), Hummels (84.)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat