Liga 1: életben tartott aradi esélyek a Temesvár elleni osztályozón

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 13., 16:50

Egygólos előnybe került a Temesvár ACS Poli labdarúgócsapata az élvonalbeli szereplésért rendezett osztályozó UTA elleni első mérkőzésén.

Fotó: Uta-arad.ro

A házigazda Temesvári ACS Poli irányított, de Sorin Strătilă 52. percben szerzett gólja életben tartotta az UTA labdarúgócsapatának feljutási esélyeit az élvonalbeli szereplésért rendezett osztályozó első mérkőzésén.

A 2-1-es Bega-parti győzelemhez Pedro Henrique (22. perc) és Gabriel Cânu (25. p.) találatai járultak hozzá, de a 65. percben George Neagu két sárga lappal hagyta el a pályát, és utána már csak kapufáig jutott Ionuț Popa Liga 1-es alakulata.

Az aradiakat edző Laurențiu Roșu szerint amiatt uralhatta az ellenfél a játékot, mert ők

nagyon „megszeppenve”, túlzott tisztelettel léptek pályára

a főesélyesnek tartott riválissal szemben.

„A második félidőben már bátrabbak voltunk. Mondtam a fiúknak, hogy nincs semmi vesztenivalónk, nem kell félnünk a Temesvártól. A játékvezetést nem szeretném bírálni, még úgy sem, hogy a második góljukat lesből szerezték. Nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, és még előttünk áll 90 perc, amely során harcolni fogunk, hogy kiderüljön, ki a jobb" – nyilatkozott a szakember, aki a helyszínen készült felvételek alapján heves szóváltásba keveredett Ionuț Popával.

Az ACS Poli edzője ugyanis azt kiabálta a televíziónak nyilatkozó UTA-edzőnek, hogy a visszavágón 4-5 góllal szórják meg a kapujukat,

amire a Maros-partiak trénere azt kérte tőle, hogy mutasson némi tiszteletet irányukba. „Mégis kinek hiszed magad, azt hiszed, félek tőled. Nézzenek már oda, hogy mit művel, mintha óvodás lenne" – fűzte hozzá Roșu.

A kiabálás ezt követően is folytatódott, de az Arad megyei születésű, korábban a piros-fehéreket is edző Popa későbbi nyilatkozata alapján már kibékültek egymással. Megjegyezte, hogy ő voltaképp a craiovai játékvezetőre, George Gămanra haragudott, mert szerinte

legalább három-négy UTA-játékost ki kellett volna állítania.

„Mi nagyon sokat helyzetet kihagytunk, mert buták vagyunk. De meglátják, hányat lövünk ellenük a visszavágón. Ők egyszer jutottak el a kapuig" – fogalmazott.

A visszavágót csütörtökön 17 órától rendezik az Arad megyei Világoson, és még ha az élvonalbeli ACS Poli nem is „egyenlő" a „lila-fehér" szurkolók által életre hívott, jelenleg másodosztályos temesvári alakulattal, a Poli és az UTA közötti rivalitásnak történelmi múltja van.

Most már ráadásul az UTA-nak sem kell hivatalos nevében használnia az „Öreg Hölgy" megkülönböztetést – ahogyan a labdarúgó-szövetségnél bejegyezték –, mert a bíróságon visszaszerezték az FC UTA Arad elnevezést, és így már nem csak színeiben és dicsőséglistájában, hanem nevében is egyértelmű jogutódja a Neuman Ferenc báró által 1945-ben életre keltett legendás együttesnek. 

Beindult az átigazolási nagyüzem
A hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2017–2018-as mezőnye ugyan még nem teljes, de keddtől – szeptember 4-ig – a csapatok már hivatalosan is iktathatják átigazolásaikat a következő szezonra. Az FCSB eddig Budescuval, Lariéval és Junior Moraissal írt alá szerződést, de Nicolae Dică edző keretébe csábítják Teixeirát is, miközben Gabi Tamaș Izraelbe távozott, Boldrinra pedig több külföldi csapat is pályázik.
Dan Petrescu bizonyítani akar a Kolozsvári CFR vezetőedzőjeként
Kemény munkát ígért Dan Petrescu, amikor szombaton hivatalosan is bemutatták a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként.

Mint arról már beszámoltunk, a szlovéniai edzőtáborra készülő Kolozsvári CFR sem tétlenkedett eddig, miközben az Astra Edward Iordănescu vezetőedzői kinevezése mellett Filip Mrjlak, Erico da Silva és Marquinhos Vidal nevei kerültek fel az érkezők listájára. A Viitorul Ovidiu Herával erősítettek eddig.

Természetesen már távozók is vannak, így például a Iași-tól Bőle Lukács hazatért Magyarországra, ahol a Ferencváros mezét öltheti magára, A csapatösszetartás a héten a Dinamónál, a Craiovánál és a Viitorulnál is megtörtént, míg az FCSB és az Astra már elutazott az első nyári edzőtáborába.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat