Fieszta a Gépész utcában: győzött, és megnyerte a bajnokságot a Kolozsvári CFR

Krónika 2018. május 20., 22:52 utolsó módosítás: 2018. május 21., 00:25

A Liga 1 felsőházi rájátszásának utolsó, vasárnap esti fordulójában legyőzte a Konstancai Viitorul együttesét, ezáltal fennállása során negyedszerre megnyerte a romániai labdarúgó-bajnokságot a Kolozsvári CFR csapata.

Ciprian Deacnak (balra) és csapatának hazai pályán sikerült megszereznie a bajnoki címet

A kincses városi gárda hazai pályán 1-0 arányú győzelmet aratott a Gheorghe Hagi irányította vendégalakulat fölött, és ez elég volt a bajnoki cím megszerzéséhez. Szintén vasárnap este a bukaresti FCSB ugyancsak 1-0 arányban legyőzte a giurgiu Astra csapatát, ám ez nem volt elég a fővárosi együttesnek a bajnokság megnyeréséhez.

Az utolsó forduló előtt egyetlen pont volt a különbség a kolozsvári és a bukaresti csapat között, és a CFR esetleges veresége az FCSB-nek kedvezett volna.  

A Kolozsvári CFR győztes gólját a csereként beállt Djokovic szerezte az első félidő 43. percében: szabadrúgás után gyönyörűen fejelt a kapu jobb felső sarkába.

A „vasutasok” azt megelőzően kevés veszélyes támadást vezettek, ám a pontrúgásból született gól után jól sáfárkodtak előnyükkel a második félidőben: teljesen ellenőrzésük alatt tartották a mérkőzést, amely nem a helyzetek, hanem az eredmény miatt marad emlékezetes.

„Őszintén szólva, nem számítottam arra, hogy megnyerjük a bajnokságot. Két-három nap múlva elkezdek ünnepelni, most képtelen vagyok. Nagyon féltem ettől a mérkőzéstől” – nyilatkozta Dan Petrescu, a CFR trénere a Digi Sport tévécsatornának. A vezetőedző felidézte, kétéves szerzőzést kötött a fellegváriakkal, azzal az elvárással, hogy az első évben csak megpróbálnak élre törni – ez egyből összejött. „A célom az volt, hogy megnyerjem a bajnokságot. Ha úgy játszottunk volna, mint a Barcelona, valószínűleg a 8. helyen lennénk, és a Dinamóval harcolnánk az alsóházban” – utalt Petrescu arra, hogy sokan kritizálták játékstílusát.

Vasárnap esti győzelmével a Kolozsvári CFR 50 ponttal élen végzett a tabellán, míg a bukaresti FCSB 49 ponttal második lett. A bronzérmet a Craiova szerezte meg, amely szintén vasárnap este 2-1-re legyőzte a vendég Iași-t.

A Gépész utcai együttes 2008, 2010 és 2012 után negyedszerre hódította el a bajnoki címet a hazai pontvadászatban.

Fotó: Gsp.ro

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat