Férfi vízilabda világliga: magyar győzelem az oroszok ellen, román zakó a szerbektől

Krónika 2019. február 19., 22:29 utolsó módosítás: 2019. február 19., 22:40

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-as győzelmet aratott kedden Győrben az orosz csapat felett, ezzel biztosította csoportelsőségét a világliga selejtezőjének A jelű négyesében. Románia válogatottja kikapott Szerbiától a D csoportban.

Manhercz Krisztián mattolja az orosz hálóőrt, Pjotr Fedotovot Fotó: MTI

Märcz Tamás magyar szövetségi kapitánynak a találkozó előtt kényszerűségből többször is változtatnia kellett a keret összetételén, és a szakember hangsúlyozta, a biztos védekezés kialakítása a legfontosabb, hiszen ez az, amit rövidebb idő alatt lehet begyakorolni. Hozzátette, támadásban a játékosok egyéni tudásában bízik.

Úgy tűnt, hogy a játékosként olimpiai bajnok szakvezetőnek minden kívánsága teljesült: védekezésben összeszedettek voltak a magyarok, elöl pedig láthatóak voltak a kapitány által is említett egyéni megoldások, így a nagyszünetben háromgólos volt a különbség (6-3).

A harmadik negyedben az oroszok két könnyű góllal kerültek lőtávolba (7-5), azonban a játékrész vége újra a magyaroké volt, s négygólos hazai előnnyel indult az utolsó nyolc perc.

Az MTI tudósítása szerint a zárófelvonásra mintha elvesztette volna a ritmust a magyar válogatott, a támadások befejezésébe hiba csúszott, az oroszok pedig kihasználták a védekezésbeli könnyelműségeket, így egy csapásra nyílt lett a találkozó (9-8). A hazai szurkolókat végül két perccel a dudaszó előtt Sedlmayer Tamás nyugtatta meg, miután lehetetlen szögből lepte meg az orosz kapust, eldöntve ezzel az összecsapást.  Märcz Tamás csapata március 12-én Málta vendégeként zárja a csoportkört.

Románia válogatottja ugyancsak kedden 13-6-ra kikapott az olimpiai bajnok Szerbiától a D csoportban, amelyet nulla ponttal zárt; a három csapat alkotta csoportból a szerbeken kívül a horvátok jutottak tovább. A románok sorrendben negyedik válogatott meccsükön játszottak szövetségi kapitány nélkül, miután Dejan Stanoevic tavaly októberben lemondott posztjáról.

A világliga európai selejtezőjében négy csoportban zajlanak a küzdelmek, mindenhonnan az első kettő jut az Európa Kupa nyolcas döntőjébe, ahonnan az első három mehet majd a világligára. Az Európa Kupa nyolcas döntőjét április 5-7-én rendezik Zágrábban.

Férfi világliga, A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Oroszország 10-8 (4-1, 2-2, 3-2, 1-3)
--------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Sedlmayer 3, Varga Dénes 2, Vámos, Erdélyi, Bátori, Manhercz, Német 1-1

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat