Eb-selejtező: az oroszokkal is összekerült a magyar férfi kéziválogatott

Hírösszefoglaló 2018. április 13., 09:48

A magyar férfi kézilabda-válogatott Oroszország, Szlovákia és Olaszország csapatával került azonos csoportba a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének csütörtöki trondheimi sorsolásán.

Fotó: MKSZ

Az Eb honlapja szerint Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese az első kalapból várta a sorsolást, amelyen a második kalapból kapta az oroszokat, a harmadikból a szlovákokat, a negyedikből az olaszokat, és a 7. csoportba került. Románia a 6. csoportban Franciaországgal, Portugáliával és Litvániával méri össze erejét

A nyolc csoport első és második helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut ki a norvég, svéd, osztrák közös rendezésű tornára – emlékeztet az MTI. A csoportharmadikok rangsora az első és a második helyezettek elleni mérkőzések alapján készül majd el. A selejtezősorozat október 24-étől jövő júniusig tart.

A tornát 2020. január 10. és 26. között Göteborgban, Malmőben, Stockholmban, Grazban, Bécsben és Trondheimben rendezik, így a három házigazda, Svédország, Ausztria és Norvégia válogatottja, valamint a címvédő Spanyolország automatikusan tagja a mezőnynek, amely

első alkalommal lesz 24 csapatos.

A magyar válogatott az oroszokkal legutóbb 2016 januárjában, a lengyelországi Európa-bajnokságon találkozott és 27-26-ra kikapott. A szlovákokkal 2016 decemberében játszott legutóbb a csapat, és az érdi felkészülési tornán 35-26-ra nyert. Az olaszokkal 2005-ben két Európa-bajnoki előselejtezőt is vívtak a magyarok, és mindkétszer fölényesen győztek. Az előző kontinenstornán – idén januárban Horvátországban – a magyar együttes a csoportkör után búcsúzott.

„Nem lehetünk elégedetlenek a sorsolással, azt hiszem, a jelenlegi erőviszonyokat tekintve az első-második helyért lehetünk harcban, így igen jó esélye van a válogatottnak a kijutásra” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Ljubomir Vranjes.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat