Csinta Samu lett a Sepsi OSK élvonalbeli labdarúgócsapatának klubigazgatója

Hírösszefoglaló 2018. március 20., 16:31 utolsó módosítás: 2018. március 20., 16:48

Csinta Samu újságíró vette át a Liga 1-ben szereplő Sepsi OSK labdarúgócsapat klubigazgatói tisztségét. Az igazgatót egy keddi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón mutatta be Diószegi László klubtulajdonos.

Csinta Samu (archív felvétel) Fotó: Biró István

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint Diószegi László a sajtótájékoztatón elmondta: az igazgatói tisztség néhány hónapja nem volt betöltve, és elérkezett az idő, hogy egy rátermett vezetőnek adja át a feladatok és a felelősség egy részét. Hozzátette: a Sepsi OSK-nak keménykezű vezetőre van szüksége, ezért Csinta Samunak teljes döntéshozói jogköre lesz a klubnál.

Csinta Samu kijelentette: a klub eddigi tevékenysége nagy mértékben a lelkesedésen, a többiek iránti lojalitáson múlt, ezért a Sepsi OSK-nak most a professzionalizmus irányába kell elmozdulnia, és reményei szerint ehhez hozzá tudja segíteni a klubot.

A Krónika korábbi főszerkesztője az MTI szerint célként fogalmazta meg a megkapaszkodást a Liga 1-ben, de hozzátette: az utánpótlás-nevelésre és a sportinfrastruktúra javítására is nagyobb hangsúlyt kíván fektetni.

A Sepsi OSK hétfő este játszotta az első Liga 1-es mérkőzését Sepsiszentgyörgyön, saját közönsége előtt. Az FC Voluntari csapatával vívott mérkőzés a vendégek hosszabbításban fejelt góljával 2-2-re végződött. A sepsiszentgyörgyi stadion korábban nem kapta meg a működési engedélyt a liga vezetésétől, így a székelyföldi csapat a hazai mérkőzéseit Brassóban, majd Ploiești-en volt kénytelen játszani. A román élvonalba 2017-ben felkerült Sepsi OSK a 12. helyen zárta a 14 csapatos román bajnokság alapszakaszát, és a kiesést próbálja elkerülni a rájátszás alsóházában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat