„Van dolgom idehaza is” – Molnár Levente világhírű operaénekes a Váradon most induló magyar magánének szakról

Bálint Eszter 2020. szeptember 10., 09:39

Molnár Levente székelyföldi származású, világhírű operaénekes azóta dédelgeti azt az álmot, hogy itthon is el lehessen végezni magyarul a magánének (canto) szakot, amióta elkezdett énektanulással foglalkozni. Álma pedig most valóra vált, hiszen ősztől indul a szak az ő kezdeményezésére a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen.

„Van dolgom idehaza is” – Molnár Levente világhírű operaénekes a Váradon most induló magyar magánének szakról
galéria
Hazatér átadni a tudását a fi ataloknak Molnár Levente ismert operaénekes Fotó: 4K Media Studio Hungary

– Az őszi felvételi előtt nem sokkal érkezett a hír, hogy a 2020/2021-es tanévtől végre elindul az első romániai magyar nyelvű magánének (canto) szak a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen. Egyértelmű, hogy hiányszakról van szó, hiszen eddig itthon csak románul folytathatták tanulmányaikat azok a tehetséges fiatalok, akik opera-, dal- és oratóriuménekesként, hivatásos kóristaként filharmóniában, operában, professzionális énekkarokban vagy magánénektanárként szerettek volna elhelyezkedni. Mióta dédelgeti az elképzelést?

– Azóta, amióta elkezdtem énektanulással foglalkozni. Mert szívesem maradtam volna én is egy ilyen szellemiségű egyetemen, mint a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem. Az intézménynek jó az atmoszférája, a tanári gárdája. Annak idején a testvérem erre az egyetemre járt, és mindig örültem annak a fajta összetartozásnak, amit ott láttam.

Ők magyarul tanulhattak, és ügyesen tudtak boldogulni. Amikor én kezdtem tanulni, sokszor feltettem magamnak a kérdést, hogy erre nekem miért nincs itt lehetőségem. Mert ha lett volna, én biztosan éltem volna vele. Úgyhogy nekem már régi álmom volt ez.

Nagy szerelemmel dédelgetjük ezt a szakot, azzal a céllal, hogy olyan többletet nyújthassunk az itt tanulóknak, aminek segítségével minél hamarabb azzá válhatnak, amire teremtettek.

Fotó: Zsólyomi Norbert


– Miért pont Nagyváradra esett a választása?

– Budapest és a Székelyföld között van, tehát földrajzilag Nagyvárad egy súlypont. Ugyanakkor

a nagyon jól képzett tanári gárda már készen áll a szak tananyagának a lefedésére, továbbá költséghatékony, észszerű, és egész Nagyváradnak megvan a hangulata ehhez a szakhoz.

Külön ki kell emelnem az egyetem fogadókészségét. Nagy volt részükről is az öröm, jó volt a kezdeményezés fogadtatása. Külön köszönöm dr. Fodor Attilának, az egyetemen működő zene szak koordinátorának, dr. Pálfi József rektornak és Kató Béla püspök úrnak a támogatást. Olyan emberek karolták fel, és tudták velem együtt dédelgetni ezt az álmot, akiknek segítsége által, íme, létre is jött a magánének szak.

Hiánypótló kezdeményezés. Már az idei tanévtől elindul a magánének szak a nagyváradi PKE-n, várják a jelentkezőket Fotó: Partiumi Keresztény Egyetem


– Oktatni is fogja a Váradon magánének szakon tanulókat, illetve szintén nemzetközi karrierrel rendelkező művészek is erősítik majd a tanári kart. Eljött az idő, amikor a megszerzett tudást, tapasztalatot tovább szeretné adni? Említene még néhány művészt, akik a fiatal tehetségekkel fognak foglalkozni?

– Úgy érzem, erőm teljében vagyok, és én úgy szeretném szolgálni a hazámat, hogy a nemzetem tehetségeit tanítom és segítem. Megvannak a kapcsolataim, még sokfelé járok a nagyvilágban, éppen ezt szeretném a diákjainknak is biztosítani. Tehát inkább most vállalok többet, és állok elébe a kihívásoknak. Tudom, hogy mit tudok, és tudom, hogy milyen emberek vesznek körül.

Nagyon fontos, hogy lendületes legyen ez a csapat, főleg, hogy egy indulásnál a legjobbjaink kell hogy ott legyenek. Az aktív legjobbjaink. De természetesen olyan mestereink is lesznek, akik nemzetköziek, akiknek olyan felmenő tanáraik voltak, akik a legfontosabbak a szakmában, mint a kenyérben a kovász. A tanárom is részt fog venni a szak szellemiségének kialakításában, ő brooklyni születésű tenor, Berle Sanford Rosenberg. Ugyanakkor tanítani fog Lavinia Cherecheș énekesnő, aki – bátran kijelenthetem – szerintem Románia legjobb énektanárnője, és aki nagyon szereti Nagyváradot.

Molnár Levente a Bánk bánban Fotó: Éder Vera/Coopera

A rendszeresen megszervezett mesterkurzusaink pedig olyan nemzetközi hírű művészeket fognak vendégül látni, akiket az A kategóriás operaházakban ismertem meg. Ez azt jelenti, hogy nagyon jól menő fiatal és neves idősebb mestereket is el fogunk tudni hozni, és pillanatok alatt olyan példát fogunk tudni felállítani az itt tanulóknak, ami inspirálni fogja őket, és ami megmutatja, milyen karrier várhat rájuk is. És remélhetőleg könnyebben fognak boldogulni, mert egy meglévő kapcsolatrendszerre tudnak tovább építeni.

Ez egy nagyon szubjektív szakma, ezért a szerelmen is múlik.

Ne értse félre senki, a szerelem itt azt jelenti, hogy ki hogyan szeret bele valakinek a hangjába, valakinek a művészi képességébe. A lényeg az, hogy minél több szem, minél több fül halljon és lásson valakit, kialakuljon egy erős kapcsolati tőke. A Cooperánál, a magyarországi produkciós irodánál – akikkel a Bánk bánt is létrehoztuk – vállalt művészeti tanácsadói szerepem miatt a diákjainknak több lehetősége lesz operaprodukciókban, színházi előadásokban énekelni, tehát a színpadi élményt is megtapasztalhatják. Én azt hiszem, hogy a helyi filharmóniától kezdve a színházig mindenki támogatni fogja ezt a lelkes csapatot, és tényleg csak a legjobbak lesznek itt, és a legjobbakat fogjuk tudni fölvenni.

Magánének szak a PKE-n
Az ingyenes beiratkozás az őszi felvételire szeptember 18-ig zajlik, az online felvételire 2020. szeptember 21-én kerül sor. Részletek az egyetem honlapján.

– Budapest, München, San Francisco, New York – hogy csak olyan városokat említsek, ahol megfordult a Wikipédia-oldala szerint az elmúlt két évben, de valószínűleg ennél több helyszínen is láthatta a közönség. Hogyan fér a mozgalmas karrier mellé a tanítás is?

– Most éppen ezen dolgozom, hogy minél többet legyek idehaza, hogy tényleg a legjobbat tudjam adni magamból az itthoniaknak. A gyermekem ötéves, és nagyon hiányzunk egymásnak, amikor elmegyek hosszú időre. És a jelenlegi helyzet, a pandémia is annyira jól fölvértezett, rámutatva arra, hogy itthon milyen jó, hogy itt komoly feladatom és helyem van.

Nem akarok álszerénykedni: erős szakmai tudással és magabiztossággal bírok, és ezt szívesem osztom meg.

Nagyon kommunikatív vagyok, rengeteg ember jár hozzám, tudom azt is, hogy hogyan kell tanítani, és vannak szép eredményeim. Úgyhogy tenni fogom a dolgomat, ezen a téren is beleadok mindent.

Fotó: Éder Vera/Coopera

– Egy ilyen mozgalmas élet mellett hogyan élte meg a koronavírus-járvány miatt jött hirtelen leállást? Hol találta Önt? Hogyan sikerült lelassítani? Mivel teltek a napjai?

– Aki ismeri a munkásságomat, az láthatta, hogy ezekben az időkben a népszerűsítésre fektettem a hangsúlyt. Részt vettem videózásokon, megosztottam személyes élményeimet, tehát egy kicsit más arcomat, más művészetemet mutathattam meg, ami által sok jó üzenet jut el a személyem rajongóinak és a teljes magyarságnak. Nagyon fontos, hogy tartsuk mindig a kapcsolatot, és keressük ennek a lehetőségét.

Úgy szeretném, hogy az itt tanuló fiataloknak is legyen egy aktív, „látható” arculatuk az online térben is, tehát valószínűleg gyakran fogjuk őket filmezni, és meg fogjuk tudni mutatni a nagyközönségnek, hogy honnan hová fejlődnek.

Az egyetemen van egy szak, ami vizuális kommunikációval is foglalkozik, remélem, hogy ezeket a szakokat össze tudjuk kapcsolni, hogy kezdjék egymást építeni, hogy több síkon összedolgozhassanak. Tehát kezdettől fogva azt szeretném: legyen rajtuk az a nyomás, hogy igenis ismerik őket az emberek, és hogy igenis feleljenek meg a nézőknek és a zenerajongóknak. Tehát egy ilyen modernebb nézetet képzelek el. Aki pedig megkedveli és szereti ezeket az arcokat, az követheti őket az indulástól egészen a kibontakozásig, sőt onnan a legnagyobb színpadokig, ha a Jóisten is úgy akarja.

Fotó: Éder Vera/Coopera


– Mennyire indult be azóta a pörgés? Az új évadban milyen előadásokban, milyen színpadokon láthatjuk?

– Ami számomra a legszentebb jelenleg a magánének szak elindítása mellett, az a 100. trianoni évfordulóra színpadra állított Bánk bán-előadás Vidnyánszky Attila rendezésében. Hogyha abból nagyon sokat elénekelhetnék sokak örömére, az tenne igazán boldoggá. Persze vannak meghívásaim nemzetközi színpadokra, számos új szerepem van, de azt hiszem, hogy ha optimálisan szeretném megtervezni, hogy sokat legyek a családdal, a Kárpát-medencében, akkor keveset fogok külföldre menni.

Azt hiszem, ha minden fiatal és pályakezdő jó énekes tizenöt évre megy el, és megmutatja a világnak, hogy vannak ilyen magyarok is, az már bőven elég. A többi, ami bennük van, tenni vágyó szándék és művészeti alkotás, az itthon kamatozzon.

Én azt hiszem, ha a legigényesebb házakban megálltam a helyemet, és mai napig visszahívnak, akkor van dolgom idehaza is.

Fotó: Haáz Vince

– Ha egy mondatban kellene megfogalmaznia, mivel próbálná meggyőzni a tehetséges fiatalokat, hogy a PKE-n induló magánének szakot válasszák?

– Azt hiszem, elsősorban újdonsága miatt lehet vonzó. Fontos tény, hogy ennyi idő után létrehozhattuk a képzést. Ami a legfontosabb, az a szak, a képzés lendülete és modern eszmeisége, és hogy milyen összetartó ez a csapat. Nekem az az érzésem, hogy minden énekes egy ilyen egyetemi szakhoz szeretne tartozni, ha ez úgy fog működni, ahogy én megálmodtam. Márpedig minden lehetőség megvan rá.

Molnár Levente

Gyergyóremetén született 1983-ban. A csíkszeredai Nagy István Művészeti Gimnázium magánének szakán érettségizett. 18 évesen debütált az aradi nemzeti színházban, 21 évesen pedig Budapesten, a Magyar Állami Operaházban játszott főszerepeket. Nemzetközi bemutatkozására 2007-ben a cardiffi énekversenyen került sor, egy évvel később már a londoni Covent Gardenben lépett fel. Az elmúlt években Berlinben, Bécsben, Bordeaux-ban, Münchenben, Londonban, New Yorkban, Tokióban és Madridban is fellépett. 2016-ban művészi munkáját Liszt Ferenc-díjjal ismerték el. 2017 júliusában szülőfalujában díszpolgári címmel tüntették ki. Szintén 2017-ben Magyar Örökség díjjal tüntették ki. 2019. február 21-én jelent meg első szólólemeze Nagyok, melankolikusok, vidámak, hősök címmel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport