Nincs bebocsátás: Ausztria és Hollandia is Románia schengeni felvétele ellen szavazott Brüsszelben

Krónika 2022. december 08., 15:58 utolsó módosítás: 2022. december 13., 11:58

Románia ismét a schengeni övezeten kívül marad: az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsának csütörtöki brüsszeli ülésén Ausztria Románia felvétele ellen szavazott, akárcsak Hollandia – utóbbi Bulgária csatlakozását ellenezte, de „csomagban” elutasította a román kérelmet is. Horvátország azonban zöld jelzést kapott.  

Nincs bebocsátás: Ausztria és Hollandia is Románia schengeni felvétele ellen szavazott Brüsszelben
galéria
A schengeni övezet Fotó: Európai Parlament

Bár a bukaresti politikusok folyamatosan azt hangoztatták, hogy az utolsó pillanatig intenzív tárgyalásokat folytatnak az egyöntetű igen kiharcolásáért, a csütörtök délutáni döntés borítékolható volt, hiszen a nap elején Gerhard Karner osztrák belügyminiszter megerősítette, hogy Románia és Bulgária schengeni térséghez való csatlakozása ellen szavaz az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának Brüsszelben zajló ülésén.

Korábban Karner úgy nyilatkozott, Ausztria vétója „vészjelzés” az Európai Bizottság számára, hogy hozzon hatékony intézkedéseket az EU külső határainak ellenőrzésére, a migránsoknak az EU területére való illegális belépésének megfékezésére, különösen a balkáni útvonalon.

„Jelenleg nem vagyunk egységesek”

Hollandia a csütörtöki ülésen leszögezte: nem ellenzi Románia csatlakozását a schengeni övezethez, ám Bulgáriáét igen, és mivel a két állam sorsáról „csomagban” kívántak szavazni, ezért a bukaresti felvételi kérelmet is elutasította.

Mint ismeretes, a schengeni övezet bővítése széleskörű uniós támogatást élvezett, ám a vétót alkalmazó két országot nem sikerült meggyőzni. Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos sajnálatát fejezte ki a csütörtöki döntés után. „Azt mondom a horvát állampolgároknak: Isten hozott! A román és bolgár állampolgároknak azt mondom: megérdemlitek, hogy teljesjogú tagok legyetek, szinte valamennyi tagország támogatta ezt. Nagyon csalódott vagyok” – fogalmazott az uniós biztos.

Szerinte még ebben a mandátumban elérik, hogy Románia és Bulgária is csatlakozhasson, „ám jelenleg nem vagyunk egységesek, és ez gyengévé tesz minket”. 

Arra a kérdésre, van-e esély, hogy Románia és Bulgária csatlakozásának ügyét jövő héten megvitassa az Európai Tanács, Ylva Johansson azt felelte, meglepődne, ha ez így történne, de jómaga minden lépést támogat annak érdekében, hogy a két országot felvegyék a belső határellenőrzés nélküli térségbe.

Közben Horvátország állandó uniós képviselete megerősítette a számukra pozitív döntést. „Megtörtént az utolsó lépés! A Tanács határozatát elfogadták. Hivatalosan is megerősítették, hogy Horvátország 2023. január 1-jén csatlakozik a schengeni térséghez” – közölte Twitter-oldalán Horvátország brüsszeli uniós képviselete.

Putyint emlegeti a PSD elnöke

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Facebook-oldalán azt írta, hogy az osztrák jobboldali kormány szembement az Európai Unió tagállami többségének akaratával. „Az Európai Unió tagállamainak elsöprő többsége ma azt mondta, Románia megérdemli, hogy a schengeni térségben legyen! Az uniós tagállamok elsöprő többsége elismerte Romániának a cél elérése érdekében tett hihetetlen erőfeszítéseit! Köszönöm hazánk igaz barátainak! Sajnos, Hollandia konjunkturális szavazata mellett – amelyik leszögezte, hogy nincs Románia ellen – Ausztria jobboldali kormánya ma úgy döntött, hogy szembemegy az Európai Unióval” – írta bejegyzésében a PSD elnöke.

Ciolacu úgy vélekedett, hogy Ausztria szavazata „karácsonyi ajándék Vlagyimir Putyinnak”.

„Az európai egységre és stabilitásra ma súlyos csapást mért egy olyan állam, amely ezekben a nehéz időkben úgy döntött, hogy elhagyja európai bajtársait, és helyettük orosz érdekeket szolgál. Egyértelmű, hogy Ausztria elszakadt Európától. Ennek az abszurd szavazásnak bizonyára lesznek következményei Ausztriára nézve!

Az európai államok nem fogják elfelejteni, hogy az osztrák jobboldali kormány mai döntése súlyos következményekkel jár az európai jövőre nézve. Romániának nincs szüksége Ausztria engedékenységére! Mi csak tisztességes bánásmódot akarunk, azt a tiszteletet, amelyik bármely más európai államnak kijár” – olvasható a képviselőház elnökének bejegyzésében.

Ciolacu megköszönte az európai szociáldemokratáknak, hogy kiálltak Románia mellett, ugyanakkor kifejtette: a jobboldalnak szembe kell néznie ezzel a helyzettel, amely 'óriási problémát okoz magának az Európai Uniónak'. „A jobboldali osztrák kancellár gesztusa az európai jobboldal kudarca is egyben, amely nem volt képes megoldani ezt a helyzetet. Egész Európa nekünk ad igazat, mindannyian tudjuk, hogy most az igazság Románia oldalán van. Tovább kell lépnünk, Romániának jövő héten az Európai Tanács elé kell vinnie az ügyet! Nem adjuk fel!” – írta Ciolacu.

Ciucă megalapozatlannak nevezte Ausztria vétóját

„Mélységes csalódását” fejezte ki csütörtökön Nicolae Ciucă kormányfő amiatt, hogy az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának aznapi ülésén nem született konszenzus Románia schengeni csatlakozásáról. A Victoria-palotában nyilatkozó miniszterelnök megalapozatlannak nevezte Ausztria vétóját. Emlékeztetett arra, hogy valamennyi tagállam készen állt „megnyitni Schengen kapuját” Románia előtt, elismerve az ország felkészültségét és az EU külső határainak védelmére tett erőfeszítéseit, egy ország kivételével.

Azért nem születhetett ma egyöntetű döntés, mert Ausztria megtagadta Románia belépését a schengeni térségbe. (...) Őszintén sajnáljuk és nem értjük Ausztria merev álláspontját”

– jelentette ki az Agerpres szerint Nicolae Ciucă.

Meg kell várni a spanyol elnökséget? 

Corina Creţu volt európai biztos úgy vélte, Romániának külön szavazást kellett volna kérnie a maga számára, és külön Bulgária számára az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsának ülésén. Úgy vélte ugyanakkor, hogy „még van remény az Európai Unió Tanácsának december 15-i ülésén”. 

A volt európai biztos Facebook-bejegyzésében az írta, „köszönetet kell mondanunk azonban az Európai Unió cseh elnökségének, amely az elmúlt hat hónapban nagymértékben támogatta Romániát”. Creţu szerint az EU elnökségét január elsején átvevő Svédország nem szándékszik ismét napirendre tűzni a schengeni csatlakozás kérdését, emiatt a spanyol elnökség idején, 2023. július elsejétől kezdődően van remény ismét egy pozitív döntés megszületésében, mivel Spanyolország határozott támogatója Románia csatlakozásának.

Mint ismeretes, a schengeni egyezmény az Európai Unió (EU) első és harmadik pillérének része, amely elsősorban a belső határőrizet megszüntetését és a külső határok közös ellenőrzését jelenti. Az egyezménynek nem minden unióbeli ország a tagja, és vannak nem EU-beli tagjai is. A megállapodás első változatát 1985-ben kötötte öt állam a luxemburgi Schengenben, a Princesse Marie-Astrid nevű hajó fedélzetén. Az egyezményt azóta többször bővítették. A fő eredménye, hogy a személyazonossági okmányok bemutatása megszűnt mindazok számára, akik a belső határállomásokon kelnek át – legyenek az EU állampolgárai, akár más ország lakói. Néhány biztonsági ellenőrzés azonban megmaradt. Ugyanakkor megerősítették az ellenőrzést a külső határokon.

Az Európai Parlament elnöke mélységesen csalódott

„Mélységes csalódását” fejezte ki csütörtökön az Európai Parlament elnöke, amiért az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsa úgy döntött, hogy Románia és Bulgária nem csatlakozhat a schengeni térséghez.

Roberta Metsola Twitter-oldalán azt írta, hogy mindkét ország teljesítette a követelményeket és megérdemelte volna a felvételét a belső határellenőrzések nélküli övezetbe.

„Az Európai Parlament nevében felszólítom az EU Tanácsát, hogy cselekedjen, és találjon kompromisszumos megoldást. Csak így tudunk igazán egységesek lenni” – fogalmazott az EP elnöke.

Az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsa csütörtökön elutasította Románia és Bulgária schengeni csatlakozását. Egybehangzó brüsszeli források szerint Ausztria és Hollandia vétózott. A Tanács ugyanakkor megszavazta Horvátország felvételét a belső határellenőrzések nélküli térségbe.

Bode: Ausztria belpolitikai érdekei háttérbe szorították az Európai Unió alapelveit

Ausztria belpolitikai érdekei háttérbe szorították az Európai Unió alapelveit – jelentette ki Lucian Bode belügyminiszter az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának brüsszeli ülése után, amelyen elutasították Románia és Bulgária schengeni csatlakozását.

„Ez vízválasztó pillanat nemcsak Románia, hanem az egész Európai Unió számára” – fogalmazott a román tárcavezető. Hozzátette, hogy az Európai Unió működését, valamint a szabadságon, biztonságon és a jogérvényesülésen alapuló térséget meghatározó alapvető értékek háttérbe szorultak egyetlen tagállam, Ausztria belpolitikai érdekei miatt.

A miniszter emlékeztetett, hogy Ausztria februárban még támogatásáról biztosította Romániát, majd a Salzburg Fórum november 17-i ülésén megerősítette ezt az álláspontját, egy nappal később azonban bejelentette, hogy mégsem támogatja Románia schengeni csatlakozását, és ennek megfelelően szavazott a csütörtöki ülésen is.

Bode „mélyen igazságtalannak” tartja Bécs döntését,

egyrészt azért, mert Románia polgárai az ország 2007-es uniós csatlakozása óta bebizonyították az EU melletti elkötelezettségüket, másrészt azért, mert az osztrák vétó „tudatosan figyelmen kívül hagyja” azt a tényt, hogy Románia eleget tett a csatlakozás valamennyi feltételének.

A tárcavezető elfogadhatatlannak tartja, hogy Ausztria „a játék végén változtatott a szabályokon”. „Nem Romániát kell méltatlanul és indokolatlanul megbüntetni Ausztria belügyei miatt. Szolidárisak vagyunk, támogatást és megoldásokat ajánlottunk, de nem vagyunk felelősek az osztrák helyzet miatt” – hangsúlyozta Bode.

Ugyanakkor Lucian Bode azt is kijelentette, hogy a Románia schengeni csatlakozása elleni szavazás „az EU egésze elleni szavazás” volt, ami megörvendeztet „egyes unión kívüli szereplőket”.

A belügyminiszter az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának ülése után nyilatkozott a sajtónak. Azt mondta, hogy a történelme során Romániával több igazságtalanság is történt, amelyek hátterében a legtöbbször Oroszország állt. „Érzésünk szerint Oroszországot megörvendezteti a Romániával szemben történt újabb igazságtalanság. (...) Önök szerint Oroszország nem örül annak, hogy Románia nem integrálódott teljes mértékben az Európai Unióba? Ez számára kedvező döntés volt” – fogalmazott Bode.

Hozzátette, hogy a schengeni csatlakozás továbbra is Románia országos célkitűzése.

„Erőfeszítéseink lankadatlanok maradnak, amíg Románia el nem foglalja helyét a nagy európai családban. (...) Meggyőződésem, hogy helyre fogjuk hozni ezt a Romániával, a polgáraival szemben elkövetett hatalmas igazságtalanságot, mert az Európai Unió elvei felül fognak kerekedni a pillanatnyi érdekeken” – nyilatkozta a belügyminiszter. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport