Újra lekapcsolható lesz a villany és a gáz: kilencven nap alatt kell megoldást találniuk a feleknek a számlák kifizetésére

2021. augusztus 11., 08:04 utolsó módosítás: 2021. szeptember 10., 12:07

Bár még a parlamentnek is meg kell vitatnia és el kell fogadnia, amint megjelenik a Hivatalos Közlönyben, hatályba is lép az a sürgősségi kormányrendelet, miszerint veszélyhelyzet idején is le lehet kapcsolni azoknál az áramot vagy földgázt, akik nem fizetik rendszeresen a számláikat. Ugyanakkor az ellenzék és a szakmai szervezetek sürgetik a sérülékeny fogyasztók védelmét szavatoló jogszabály elfogadását.

Újra lekapcsolható lesz a villany és a gáz: kilencven nap alatt kell megoldást találniuk a feleknek a számlák kifizetésére
galéria
Lehet tárgyalni. A szolgáltató felé tartozást felhalmozók 90 nap türelmi időt kapnak Fotó: Facebook/Electrica Furnizare

Rendkívüli szenátusi ülésszakot hívtak össze, hogy tájékoztassák a honatyákat az augusztus 5-én elfogadott sürgősségi kormányrendeletről, amely hatályon kívül helyezi azt a rendelkezést, ami szerint a veszélyhelyzet idején nem kapcsolják le a számlahátralékos háztartások és cégek áram- vagy földgázszolgáltatását. Mint ismeretes, tavaly a járványhelyzet miatt könnyítésként fogadták el a 2020/70-es sürgősségi rendeletet, amely lehetővé tette, hogy a fogyasztók a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasszák a földgáz- és a villanyáramszámlák kifizetését, a szolgáltatók pedig nem kapcsolhatják le az adósokat az energiahálózatról.

Hatalmas hátralékot kell behajtani

Ennek következményeként a kifizetetlen számlák összege közelíti a 300 millió lejt – vont mérleget a Krónika megkeresésére Nagy-Bege Zoltán, az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke. Mint magyarázta, az új rendelettel visszatérnek a járvány előtti helyzetre, ugyanakkor

a jogszabály 90 napos türelmi időt ír elő, ez alatt a tartozásokat felhalmozó fogyasztók és a villamosenergia-, illetve a földgázszolgáltatók közösen az egyéni helyzetekre szabott megoldásokat találhatnak a felhalmozott adósságok kifizetésére.

„Az újonnan kiállított számlákat a sürgősségi rendelet megjelenése után már határidőre, vagyis 30 nap plusz 15 napos haladék után ki kell fizetni, ellenkező esetben a fogyasztót lekapcsolják a hálózatról” – részletezte Nagy-Bege Zoltán.

Rámutatott, az adataik szerint a nem fizetők között számszerűleg a lakossági fogyasztók vannak többen, ám az elhasznált, de ki nem fizetett energiamennyiséget tekintve az ipari fogyasztók, a cégek vezetik az adósok listáját.

Nem számítok arra, hogy határidőre, tehát 90 napon belül a teljes kintlévőség befolyik a szolgáltatók számlájára, hiszen a gazdaság még nem állt teljesen talpra, még vannak olyan vállalkozások, amelyek nehézségekkel küzdenek”

– fejtette ki a hatóság alelnöke.

Kitért egyúttal arra is, hogy a szolgáltatóknak nem volt likviditásgondjuk, a nagyobbaknak vannak tartalékaik, hitelképes cégek, tehát az áremelkedéseket nem a pénzhiány okozta. „A szolgáltatók meg tudták kötni a szerződéseket, abban bízunk, hogy lassan helyreáll a piac, a kereslet csökken, és megáll az áremelkedés” – összegezte Nagy- Bege Zoltán.

Már a parlamenti döntés előtt hatályba lép a rendelet

„A sürgősségi rendelet csak akkor lép hatályba, ha sürgősségi eljárással parlamenti vitára bocsátják, ez esetben a szenátusban, majd megjelenik a Hivatalos  Közlönyben” – ecsetelte a rendelet útját az életbe lépésig megkeresésünkre Antal Lóránt Hargita megyei szenátor, a felsőház energiaügyi bizottságának elnöke. Rámutatott,

a parlamenti vakációban a kormány csak azokon a jogszabályokon változtathat, amelyekre még a szünet előtt felhatalmazást kap a parlamenttől.

Mivel ez a sürgősségi rendelet nem volt előre látható, kötelesek a plénum előtt bejelenteni, hogy előrukkoltak vele. A szenátus energiaügyi bizottsága majd az őszi ülésszakban tesz jelentést, de a sürgősségi rendelet ettől függetlenül a napokban hatályba lép, miután megjelenik a Hivatalos Közlönyben, pontosított a szenátor.

Hangsúlyozta, egyetért azzal, hogy újra le lehessen kapcsolni a nem fizetőket, hiszen

az elmúlt időszakban sokan visszaéltek azzal, hogy a szolgáltatóknak nem volt eszközük az elmaradások behajtására.

„Ez nem azt jelenti, hogy amint a rendelet életbe lép, azonnal levágják az adósoknál az elektromos energiát illetve a földgázt, hiszen van egy 90 napos türelmi idő, ami alatt a szolgáltatónak és a fogyasztónak köztes megoldást kell találnia a felhalmozott tartozások törlesztésre. Nincs az rendben, hogy egy működő vállalkozás közel másfél év alatt egy vasat sem fizet az energiáért” – húzta alá a politikus. Arra is kitért, hogy a „védelem” hatása azt eredményezte, hogy a szolgáltatócégek halmoztak fel hiányt, hiszen a végső forgalmazóknak ki kell fizetniük az elosztónak a költségeket, viszont nem tudták behajtani a pénzt a fogyasztók egy részétől.

Fotó: Haáz Vince

Sürgetik a sérülékeny fogyasztók védelmét

Eközben a kiszolgáltatott energiafogyasztók védelmét sürgeti az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és az ágazati szakembereket tömörítő Intelligens Energia Egyesület (AEI). A PSD  ismételten felszólította a koalíciós pártokat, hogy az energiaárak „robbanásszerű” emelkedése miatt sürgősen találjanak megoldást a sérülékeny fogyasztók helyzetére. Közleményében az ellenzéki párt emlékeztetett arra, hogy korábban rendkívüli képviselőházi ülésszak összehívását kérte a kevésbé tehetős, ezért kiszolgáltatott helyzetben levő fogyasztók védelméről szóló törvénytervezet megvitatásra és elfogadására. Ugyanakkor úgy véli, hogy a koalíciónak a parlamenti eszközök mellett sürgősségi kormányrendelettel is módjában áll megállítani az áram és földgáz árának „féktelen” emelkedését a hideg beállta előtt.

A PSD javaslata szerint rögzíteni kellene az energiaárak felső határát, ha a piacon rövid idő alatt mesterséges módon emelkednek a tarifák, például, ha fél év alatt 30 százalékos a drágulás.

Emellett szerintük az államnak támogatnia kellene azokat a fogyasztókat a rezsiszámlájuk kifizetésében, akiknek a jövedelme nem veszi fel a versenyt az árnövekedéssel.

Sürgős megoldást vár a kormánytól az Intelligens Energia Egyesület is, közleményük szerint az energiadrágulás mértéke átlépte a tűréshatárt. „A villamos energia ára a nagykereskedelmi piacokon megháromszorozódott, a földgáz 10–30 százalékos drágulását vetítik előre, ezért olyan közpolitikákra van szükség, amelyek kordában tartják a visszaéléseket, mérsékelik a drágulást, és lehetővé teszik, hogy minden fogyasztó, minden család megbirkózzon ezzel a helyzettel” – áll a dokumentumban.

Magyarázatuk szerint a tavaly elfogadott Gas Release Program (GRP) azt eredményezte, hogy Romániában 5 százalékkal olcsóbb volt a földgáz, mint a bécsi tőzsdén a kelet-európai árak. A forgalmazók egy része kihasználta a helyzetet, felvásárolták a földgázt Romániában, majd eladták külföldön, ezzel viszont importra kényszerítették az országot. Mi több, a külföldre idén kivitt földgázra tavaly kötötték meg kisebb áron a szerződéseket, míg idén már drágábban hozzák be az országba a gázt.

 Idén a földgáz végső ára 60 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest, míg az elektromos energia ára 25 százalékkal”

– mutat rá a szakmai szervezet.

Első lépésben az energiahordozók áfájának csökkentését követelik a 2021 októbere és 2022 áprilisa közötti időszakban. Ugyanakkor sürgetik a sérülékeny fogyasztók védelmét célzó törvény elfogadását.

Többet akarnak, mint egy fűtéstámogatás

A szenátus amúgy már májusban első házként megszavazta a kiszolgáltatott energiafogyasztókról szóló törvénytervezetet. Antal Lóránt szenátor kedden az ellenzéki sürgetéssel kapcsolatos kérdésünkre kifejtette, szeptember 1-jén kezdődik el az őszi parlamenti ülésszak, a képviselőházzal folyamatosan egyeztettek, így gördülékenyen átmehet a tervezet a döntő kamarán. Arra is kitért, hogy a szenátusban másfél hónapig dolgoztak, hogy a munkaügyi minisztérium által beterjesztett tervezetet jobbá tegyék,  több munkamegbeszélést tartottak az érintett felekkel. „Próbáltuk a törvényt nem lebutítani a fűtéstámogatás szintjére. Meglátásom szerint ennek ennél sokkal többről kell szólnia” – hangsúlyozta a politikus.

Beszélt ugyanakkor arról is, hogy a zöldmegállapodásban az Európai Unió irányelvbe foglalta a lakások energiahatékonyságának javítását, valamint az energiaszegénység csökkentését, illetve meghatározta a feltételrendszert, ami alapján besorolható a sérülékeny fogyasztó.

A meghatározás értelmében

az minősül sérülékeny fogyasztónak, aki a havi jövedelme 16–20 százalékát alapvető energiaszolgáltatásokra – fűtés, hűtés, világítás, mobilitás és áramellátás – költi.

Ez esetben energiaszegénységről beszélünk. „Az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatai értelmében pedig Romániában a háztartások több mint 20 százaléka ebbe a kategóriába tartozik, ami 1,4 millió háztartást jelent. A munkaügyi minisztérium a tervezetében 400 ezer érintettel számolt. Nagy kihívás volt, hogy ezt a számot megnöveljük” – fejtette ki Antal Lóránt.

Hozzátette: a szenátusban bekerült a tervezetbe számos pénzügyi és nem pénzügyi intézkedés, amelyekkel segíthetik az érintetteket.

Nem valódi segítség, ha az állam bepótol az energiaszámlákba, amikor rossz a kályha, a kazán, az ablak. Ilyen esetben a támogatás kidobott pénz, amit folyamatosan adni kell, de a hatékonyságot nem növeljük. Ezért szeretnénk, ha az állam az ingatlanok hőszigetelését, alternatív technológiák telepítését is finanszírozná például a fejlesztési minisztériumon keresztül”

– részletezte Antal Lóránt. Meglátása szerint a hatékonyabb technológiák bevezetése két-hat éven belül vezetne oda, hogy csökken az energiaszámlák értéke. A politikus arra is kitért, hogy az energiaárak egész Európában „elszabadultak”, megnőtt az igény, a kereslet, viszont visszaesett a kínálat. „Mindenképpen meg kell találni a megoldást a kiszolgáltatott fogyasztók védelmére” – szögezte le Antal Lóránt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.



Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport