Kitartó miniszter: Cuc továbbra is azt hajtogatja, hogy év végéig 100 kilométernyi autópályát adnak át

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 14., 08:16

Év végéig körülbelül 100 kilométernyi sztrádát adnak át – ismételte meg kedden a szállítási miniszter, tagadva ugyanakkor azt, hogy a Szászsebes–Torda-sztráda első szakaszát építő olasz Impresa Pizzarotti cégnél elmaradtak a számlák kifizetésével.

Răzvan Cuc Fotó: Haáz Vince

Év végéig készen lesz a Szászsebes–Torda-sztráda első szakasza, a Radnót–Maroskece-pályaszakasz, a Bihar–Bors-szakasz, a Barcarozsnyó–Keresztényfalva-szakasz, Bákó körgyűrűje, tehát körülbelül 100 kilométernyi sztráda

– jelentette ki az Agerpres szerint Răzvan Cuc egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a Lugos–Déva-pálya 3-as és 4-es szakasza is rendben lesz.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e az az információ, miszerint az olasz Impresa Pizzarotti cég csökkentette a munkálatok ritmusát a Szászsebes–Torda-sztráda első szakaszán, mivel nem fizették ki neki idejében a számlákat, Cuc miniszter nemmel válaszolt. A miniszter szerint a szakaszon a munkálatok több mint 75%-val elkészültek.

Elhalasztották egy dél-erdélyi autópályaszakasz átadását, a miniszter zsarolással vádolja a spanyol kivitelezőt
Elhalasztották a dél-erdélyi A1-es autópálya Dévától nyugatra haladó két – összesen 43 kilométert kitevő – szakaszának az átadását, mert az egyik szakaszon minőségi problémákat talált a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

A Pro Infrastruktúra Egyesület kedden azt írta Facebook-oldalán, hogy az Impresa Pizzarotti szinte teljesen leállt a munkálatokkal az A10 jelzésű, Szászsebest Tordával összekötő autópálya 1-es szakaszán, mivel az állam elmaradt néhány számla kifizetésével, melyeknek értéke 65 millió lejre rúg.

Az egyesület szerint ezt a pályaszakaszt nem fogják 2019-ben átadni. Ha reálisan nézzük a dolgot, jövő év vége felé adhatják át, de figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, azt, hogy az állam nem fizet rendesen, még akkor sem, állítja a Pro Infrastruktúra Egyesület.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat