Potápi Árpád János a Krónikának: „a baloldal veszélybe sodorná a magyarságot”

Pataky István 2022. március 31., 12:18 utolsó módosítás: 2022. március 31., 12:24

Ha a baloldal hatalomra kerülne, háborúba sodorná az országot, veszélybe sodorná a magyarságot, teljes káosz lenne – jelentette ki a Krónikának Potápi Árpád János. A magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint kormányváltás esetén az eddig működő összmagyar kapcsolatrendszerek elvágása következne.

Potápi Árpád János a Krónikának: „a baloldal veszélybe sodorná a magyarságot”
galéria
Potápi Árpád János Fotó: Beliczay László

– Milyen információk vannak a kárpátaljai magyarokról? Hogyan érinti a közösséget a jelenlegi helyzet?

– Folyamatos a kapcsolattartás az ottani magyarsággal, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel, a jótékonysági szervezetekkel, a kárpátaljai magyar főiskolával, az egyházakkal. A háború kitörése nyilván rendkívül negatívan érintette a kárpátaljai magyarságot, sokan hagyták el ideiglenesen a szülőföldjüket, bízva abban, hogy a helyzet enyhültével visszatérhetnek.

A kezdeti félelem egy kicsit már oldódott, mivel Kárpátalját a fegyveres konfliktus nem érte el, harci cselekmények mindeddig nem zajlottak a térségben. Nagyon bízunk benne, hogy ez így is marad.

Mind a kárpátaljai állami adminisztráció, mind a megyei önkormányzat nagyon jó kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal. Egyébként korábban is ez volt a jellemző, Kárpátalja megyével mindig nagyon jó volt az együttműködés.

A háború kapcsán Magyarország álláspontja továbbra is világos: Magyarországnak és a magyarságnak ebből a háborúból ki kell maradnia, ugyanakkor minden tőlünk telhető segítséget megadunk a bajbajutottaknak, az Ukrajnából menekülőknek. Elindítottuk Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segélyprogramját, amellyel segítséget nyújtunk mind a menekülteknek, mind a Kárpátalján maradottaknak, sőt, a Kárpátalja határain túl élőknek is.

Eddig több mint kétmilliárd forint értékben küldtünk segélyszállítmányokat Ukrajnába. Magyarország a lakosságához viszonyítva a legnagyobb arányban fogadott be, vagy engedett át az országon menekülteket.

A március 28-i adatok szerint eddig már több mint 530 ezer, az ukrajnai háború elől menekülő ember érkezett Magyarországra. Minden segítséget megadunk az ide érkezőknek, legyen szó akár az elhelyezésükről, akár az itt tartózkodásukról, letelepedésükről, munkavállalásukról, egészségügyi ellátásukról. A Híd Kárpátaljáért segélyprogramban valamennyi karitatív szervezet rész vesz, az ő tevékenységüket a magyar kormány koordinálja.

Fontos megemlíteni, hogy Kárpátalján is van egy óriási menekülthullám, mintegy háromszázezren érkeztek oda Ukrajna belső részeiről. Az ő megsegítésükre is óriási támogatást ad a magyar állam.

Példaértékű, hogy a kárpátaljai magyarság még ebben a rendkívül nehéz helyzetben is hihetetlen módon helytáll és minden tőle telhetőt megtesz, hogy a belső Ukrajnából érkező menekülteket segítse, szállást, ellátást biztosítson számukra.

Elismerés illet ezért a rendkívüli helytállásért minden kárpátaljai magyart.

Fotó: Veres Nándor
 

– Értelemszerűen a háború átírta a teljes magyar választási kampányt. Hogyan érzékeli, miként változott az emberek, a potenciális szavazópolgárok viszonyulása a vasárnapi megmérettetéshez a szomszédban zajló konfliktus árnyékában?

– A háború nemcsak felértékelte, de szó szerint az egekbe emelte a magyarországi országgyűlési választás tétjét.

Most konkrétan háború és béke között kell választanunk.

A baloldal lebukott, kiderült, hogy titokban egyezkednek az ukránokkal és megígérték nekik, hogy ha hatalomra kerülnének, azonnal fegyvereket küldenének Ukrajnába. Ez pedig elkerülhetetlen ahhoz vezetne, hogy Magyarország belesodródna a háborúba.

Rengeteg eredményről tudnánk beszélni, a családtámogatási rendszertől kezdve a 13. havi nyugdíjon át a magyar gazdaság megerősítéséig. De a jelenlegi helyzetben a háború és a béke kérdésénél nincs fontosabb. Magyarország egy szövetségesi rendszer tagja, szomszédos Ukrajnával, ráadásul egy magyar nemzeti közösség él Ukrajnában. Ebben a helyzetben kell a magunk részéről mindent megtennünk a háborúba való belesodródás elkerüléséért.

Most már a NATO is ugyanazon az állásponton van, mint a magyar kormány: sem katonával, sem fegyverszállítmányokkal nem kíván beavatkozni a háborúba, mert félő, hogy ezáltal a konfliktus kiszélesedik, ez pedig senkinek sem érdeke.

Mi úgy próbálunk segítséget nyújtani, hogy közben saját nemzetünket védjük. Magyarországnak a magyar emberek érdeke a legfontosabb. Eközben a baloldal felelőtlen nyilatkozatai messze nem a béke megőrzését szolgálják. Ha hatalomra kerülnének, háborúba sodornák az országot, veszélybe sodornák a magyarságot, teljes káosz lenne. Aki tehát a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz.

Fotó: Beliczay László

– Mennyire hathat ki a választási részvételre ez a helyzet, amikor mindenkit a háború érdekel, s minden más háttérbe szorul? Erdélyben, a Vajdaságban hogyan alakul a levélszavazás folyamata?

– A jelenlegi helyzetben nyilván a szomszédos országban élőket is a háború foglalkoztatja leginkább, de ugyanennyire foglalkoztatja a külhoni magyarságot az is, hogy a jelenlegi nemzetpolitika tud-e folytatódni. Ez a határon túli magyarság számára létkérdés.

Ha egy mondatban össze kellene foglalnom, mi az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikájának legnagyobb eredménye, nem a templomok, óvodák, iskolák felújítását vagy bármelyik kézzelfogható eredményt mondanám, hanem a nemzeti összetartozás érzésének megerősítését.

A határ innen és túloldalán élő magyar emberek között olyan kapcsolatok, barátságok alakultak ki vagy erősödtek meg az utóbbi tizenkét évben, amely azt eredményezte, hogy mára valóban egységes nemzetről tudunk beszélni. Napi kapcsolatban vagyunk egymással az élet szinte minden területén. A nemzeti építkezés eredményei a mostani háborús helyzetben is világosan látszanak. Felemelő volt például látni azt, hogy Magyarország mellett az egész Kárpát-medence és diaszpóra magyarsága is egyszerre mozdult meg a kárpátaljai magyarság megsegítésére. A testvértelepülési programunk is most hozta meg igazi gyümölcsét, hisz a Kárpát-medencei települések azonnal a kárpátaljai testvértelepülés segítésére siettek.

Ezek óriási eredmények, de most fennáll a veszélye annak, hogy ez mind megszűnik. Ettől tartanak a határon túliak. Nem a levegőbe beszélek, amikor ezt mondom, hiszen a baloldal már számtalanszor elárulta a külhoni magyarságot.

2002 után, 2004. december 5-én. Ne legyen kétségünk afelől, hogy újra megtennék. Elvennék a szavazati jogot, aztán következhet az állampolgárság. A határon túliak nem akarják, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely a nemzet egyharmadát megtagadja. Visszatérve a kérdésre: az érdeklődés a magyarországi választás iránt nagy. Közel 390 ezren regisztráltak négy évvel ezelőtt, most ez a szám 456 ezer. Ez azt valószínűsíti, hogy a mostani választáson sokkal több határon túli magyar állampolgár él majd a levélszavazás lehetőségével.

Fotó: Veres Nándor

– A levélszavazatokkal kapcsolatos baloldali vádakat ismételte el kolozsvári fórumán Márki-Zay Péter, aki „zombiszavazókról” beszélt és csalást emlegetett. Mit válaszol ezekre a vádakra?

– Nincs két baloldal, egy baloldal van, kormányzásuk alatt is, most is a külhoni magyarok ellen hergelnek. Még le sem zárult a folyamat, de már csalás a vád. A baloldal egyik kedvenc érve, hogy a határon túliak szavazataival nyerjük meg a választásokat, miközben a listára adott külhoni szavazatok száma messze áll attól, hogy eldönthesse, ki kerül kormányra.

Ezek a megalapozatlan vádak csupán arra jók, hogy a magyarországi és a határon túli nemzetrészeket megpróbálják egymásnak ugrasztani.

Fotó: Beliczay László

– Egy másik sokat hangoztatott ellenzéki vád, hogy a határon túliaknak szánt magyarországi támogatások miatt „függőségi viszony” alakul ki a magyar kormánnyal.

– Nem tudunk függőségi rendszert kialakítani. A civil szféra támogatásával Magyarországon sem lehet függőségi rendszert kialakítani. Nem azért támogatunk valakit, hogy a kormányzat véleményét népszerűsítse. Az egyházaknak, más szervezeteknek van egy történelmileg, vagy már jó ideje kialakult feladatrendszere, amelyet ők vállaltak, s azt ellátják. Mi ehhez adunk támogatást. Nem gondolom, hogy a Fidesz-kormány meg tudná változtatni mondjuk a történelmi erdélyi egyházak értékvilágát.

Azért támogatjuk a külhoni magyarságot, mert ez az Alaptörvényünkben rögzített kötelességünk, a magyar nemzet elválaszthatatlan részének tekintjük őket.

Fotó: Jakab Mónika

– Romániában az a párt vagy politikus, aki kétségbe vonná a Moldovai Köztársaságban élő románok megsegítését, az ottani kettős állampolgárok romániai szavazati jogát, vélhetően örökre kiírná magát a közéletből. Teljes az egység ebben a kérdésben. Miért lehet még ma is kampányt építeni Magyarországon a külhoniak támogatása, azok szavazati joga ellen?

– Valóban szomorú, hogy ez a kérdés még ma is kampánytéma a magyarországi baloldalnál. De nincs min csodálkozni, hisz ma ugyanaz a baloldal és ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszatérni, aki 2004. december 5-én gyalázatos módon elárulta a külhoni magyarságot, és a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a határon túli magyarok megtagadására buzdított. Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció politikájának mindig is meghatározó része volt a külhoni magyarság elleni uszítás. Fájlalják a külhoni támogatásokat, a járvány elleni védekezéshez a külhoniaknak nyújtott segítséget. Egyszóval mindent, amit a határon túli magyarságnak adunk. Ez nagyon szomorú, és egyben döbbenetes, hogy ilyen embernek egyáltalán még lehet helye a közéletben.

A nemzet olyan, mint egy család. Az a családtag, amely folyamatosan az ellenségeskedést szítja, nem a család túlélése érdekében cselekszik.

Ezt azért a magyarországi szavazók is megértették. A határon túliakról már nem is beszélve, hiszen körükben kilencvenhat százalékos támogatottságunk volt a legutóbbi választásokon.

Fotó: Beliczay László

– Az utóbbi tizenkét év nemzetpolitikájából mit emelne ki, mi az, ami a szívéhez a legközelebb áll?

– Annyi minden történt, hogy nehéz a válasz. Ráadásul lehetetlen az almát a körtével összehasonlítani. Amikor egy templom felújításának a kezdetén jelen vagy, majd végül meglátod a végeredményt, az megdöbbentően jó érzés. Ilyen volt például a sepsiszentgyörgyi vártemplom. Vagy a madéfalvi Szent Anna-kápolna. Vagy amikor a felvidéki Szepsin múlt héten átadtuk azt az iskolát, amelynek a tervezése 2014 óta zajlik, és amikor megálmodtuk, azt hittük, semmi nem lesz az egészből.

Én sváb vidéken abban nőttem fel, hogy milyen remek a német minőség. Azt hiszem, ma már nem túlzás azt mondani, hogy bátran beszélhetünk magyar minőségről is.

Egy-egy magyarok által tervezett, épített új épület, egy-egy felújítás ma joggal tölthet el bennünket büszkeséggel.

Büszkék lehetünk a rengeteg embert megmozgató civil kezdeményezésekre is. A csíksomlyói lovas zarándoklat egy jó példa erre, szívügyem is. Csodálatos érzés, amikor a közös zarándoklat mellett távoli földrészen élő magyarok imaüzeneteit visszük el Csíksomlyóra. Ez akkor érinti meg igazán az embert, amikor ott van, közel kerül hozzá.

A közösségépítés óriási sikerélmény. Kiemelhetném a vállalkozói mentorprogramunkat is. Befolyásos, elismert vállalkozók energiájukat, pénzüket, idejüket nem sajnálva vesznek részt egy olyan programban, ahol fiatal, kezdő vállalkozókat támogatnak hónapról hónapra. Ezáltal baráti kapcsolatok is kialakulnak, s lehet, évtizedekig együtt tudnak majd dolgozni.

De ugyanilyen jó látni az élményekkel hazatérő gyerekeket a Határtalanul program keretében szervezett közös kirándulásokból, ahol nemcsak a magyarságtudatuk erősödik, de olyan élményeket és benyomásokat szereznek, amelyek a jövőben is meghatározzák a gondolkodásukat a nemzetről és a külhoni magyarságról.

Fotó: Jakab Mónika

– Mi a vasárnapi magyarországi választás tétje röviden egy határon túli, erdélyi magyarnak?

– A Fidesz-KDNP békét, biztonságot, az egész nemzet számára előrelépést garantál. A baloldal háborúba akarja léptetni az országot, amely az egész nemzetet, a külhoni magyarokat is veszélyezteti. Az eddigi nemzetpolitikát lerombolnák. Ha a jelenlegi kormány folytathatja, a nemzeti összetartozást fogja továbbra is erősíteni, ha a baloldal, akkor az eddig működő kapcsolatrendszerek elvágása és a nemzetpolitikai eredmények lerombolása következik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport