Mellékvágányra terelték Vass Levente csapatát: az RMDSZ marosvásárhelyi elnökének megbuktatása után sem csitulnak a kedélyek

Szucher Ervin 2019. július 10., 09:03 utolsó módosítás: 2019. július 10., 10:21

Nem hozta el a békét és nyugalmat az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetében Vass Levente elnök lemondatása. Az irányítást ideiglenesen átvevő Péter Ferenc megyei elnök javaslatára a Területi Képviselők Tanácsa (TKT) a teljes vásárhelyi elnökséget és a 48 fős választmányt felfüggesztette tisztségéből, ami értetlenséget, felháborodást váltott ki sokakban. Péter szerint azonban elengedhetetlen a megújulás, amit az eddigi tevékenység átvilágítási folyamatának kell megelőznie.

Mellékvágányra terelték Vass Levente csapatát: az RMDSZ marosvásárhelyi elnökének megbuktatása után sem csitulnak a kedélyek
galéria
Mellékvágányon. Kozma Mónika választmányi elnököt felfüggesztették, Vass Levente városi elnököt lemondatták tisztségéről Fotó: RMDSZ

Amikor az RMDSZ Maros megyei Területi Állandó Tanácsának (TÁT) június 21-i ülésén Vass Levente úgymond közös megegyezéssel lemondott a marosvásárhelyi szervezet elnöki tisztségéről, sokan még azt hitték, az élet folytatódik a normális kerékvágásában. Amint az orvos politikus lapunknak utólag elmondta, nem a lemondás szándékával állt perzsára, de amikor látta, hogy a megyei vezetés az ő személyét tartja a két szervezet közti nézeteltérések rendezése akadályának, az RMDSZ érdekében lemondott. A marosvásárhelyi szervezetből akkor még kevesen sejtették, hogy Vassal együtt egy-két héten belül őket is holtvágányra helyezik. „A marosvásárhelyi RMDSZ összes döntéshozó és végrehajtó fórumát, így a választmányt és az elnökséget is felfüggesztették. A körzetek és a városi tanács frakciója folytatja a munkát, irányításukért mi ketten felelünk” – jelentette be sajtótájékoztatón Kovács Levente, a megyei szervezet ügyvezető elnöke, magára és Péter Ferenc elnökre utalva.

Az ideiglenes vezetők hamarosan ügyvivő bizottságot fognak kijelölni.

Nem hibásokat, bűnbakokat keresünk, de ahhoz, hogy lássuk, hol tart kétéves mandátuma után a városi szervezet, át kell világíttatnunk a testület munkáját”

– válaszolta érdeklődésünkre az ügyvezető elnök. Péter és Kovács ígérete szerint az átvilágítás nem tartana többet három hónapnál.

Van, aki még mindig alelnöknek tartja magát

A lapunk által megszólaltatott elnökségi tagok közül egyik sem kapott semmiféle írásos értesítést arról, hogy felfüggesztették tisztségéből. Mi több, többen is meglepődve a Krónikától szereztek tudomást erről. Egyikük Hajdu Zoltán környezetvédelemért és a fenntartható fejlesztésprogramokért felelős alelnök, aki nem sérelmezi ugyan, de furcsállja, hogy nem közöltek vele semmit. Tubák Nimród szervezésért és civil szervezetekért felelős alelnök is most hallott először a felfüggesztéséről. Mint ecsetelte, számára nem meglepő a döntés, hisz érezte, hogy miután a megyei vezetőség Vass Leventével úgymond kiegyezett, az alelnökökre is ugyanaz a sors vár. Kérdésünkre, hogy ha ősztől visszahívnák, visszatérne-e még a városi vezetésbe, a fiatal orvos kitérő választ adott. „Ha az RMDSZ-nél bezárták a boltot, úgy érzem, a mi csapatunkra is lakatot tettek” – fejtette ki. Szabó Zoltán Győző számára váratlan volt az egyik napról a másikra történő felfüggesztése.

A humán erőforrásért felelős alelnök úgy érzi, sem ő, sem a csapat többi tagja nem követett el olyan hibákat, amiért felelniük kellene.

Ha pedig mégis tévedett, azt furcsállja, hogy a megyei szervezettől azt senki nem jelezte, nem kérte számon. „Nincsenek politikai ambícióim, nem kívánkozom semmiféle testületbe, nem akarok városi tanácsos lenni, de nem tartom helyesnek ezt az eljárást. Soha senki le nem ült velünk beszélni, nem panaszkodott, nem szidott, most meg egyből felfüggesztenek?” – méltatlankodott a Bolyai téri unitárius egyház gondnokaként tevékenykedő vállalkozó. Páll Melindát, a nőszövetség alelnökét is teljesen felkészületlenül érte a felfüggesztés híre. Ő is úgy tudta, hogy Vass lemondatása után sikerült feloldani a feszültséget, és a megyei vezetés azt ígérte, „megy minden tovább”.

A megyénél azt mondták, hogy a körzetek végezzék tovább a dolgukat. De melyiket, azt, amit Vass kért tőlünk? Mert ha az úgy nem volt jól, akkor most miért kellene folytatni?”

– tette fel a kérdést Páll Melinda immár körzeti elnökként, hozzáfűzve, a „kiegyezés” után az az érzése, mintha a senki gyermeke lenne.

Vele ellentétben Szigyártó Zsombor még mindig városi alelnöknek tekinti magát. „Alelnöktársaimmal együtt eddig is társadalmi munkát végeztem a közösség érdekében, ezután is azt teszem. Éppen ezért én nem tekintem magam felfüggesztettnek, sokkal inkább a Területi Képviselők Tanácsának döntését szabálytalannak, Péter Ferenc megyei elnököt pedig komolytalannak. Mert amióta meghozták a június 21-i döntést, a kutya meg nem kérdezte, van-e pénz a szervezet kasszájában, vagy vannak-e tartozások. A mostani lépés nagyon hasonlít a 2012-ben hozott döntésre, amikor a megye feloszlatta Marosvásárhely körzeteit” – kifogásolta a pénzügyért és szervezetépítésért felelős alelnök.

Szigyártó a TKT legutóbbi ülésen is bírálta a megyei vezetést és annak döntését, melyet nemcsak szabályellenesnek, hanem antidemokratikusnak is tart.

Az az érzésem, hogy Péter Ferenctől a visszavonulni nem akaró politikusok, Borbély László és Frunda György egyik utolsó arculcsapását kaptuk meg”

– fogalmazott, utalva a megyei RMDSZ-vezető és a hivatalosan leköszönt, de valójában még mindig befolyásos veterán politikusokhoz közelinek tartott megyei tanácselnök viszonyára.

Kali: sem törvényt, sem joggyakorlatot nem vettek figyelembe

Szintén törvénytelenséget kiált Kali István ügyvezető elnök is, aki jogászként már a TKT-n felhívta erre a megyei vezetőség figyelmét. Lapunknak kifejtette, hiába érvelt az alapszabállyal meg a joggyakorlattal, esélye nem volt, hogy meggyőzze Péter Ferenc embereit. „Az egész felfüggesztés egy előre megkoreografált történet volt, amiről nem a gyűlésen döntöttek, hanem jóval azelőtt” – vélekedett lapunknak Kali. Vass Levente jobbkeze el is magyarázta, miért. „A városi szervezet elnökének lemondását sem a megyei, sem az országos szabályzat nem tárgyalja. Kijelenthetjük tehát, hogy egy olyan állapotról beszélünk, amit a szabályzatok nem szabályoznak. Ebben az esetben irányadó a polgári törvénykönyv 1-es cikkelyének második bekezdése, miszerint ha valamilyen társadalmi jelenségre nincs szabály, akkor a szokásjogot kell figyelembe venni, ha pedig a szokásjog nem alkalmazható, vagy nem létezik, akkor a legközelebb eső hasonló eset analógia alapján kell eljárni” – fejtette ki.

A megyei alapszabály szerint az elnök lemondása vagy elhalálozása esetén a megyei küldöttgyűlés összehívásáig a szervezetet az ügyvezető elnök irányítja.

Az országos alapszabály alapján a lemondott vagy az élők sorából távozott szövetségi elnök helyét a Szövetségi Képviselők Tanácsának vezetője veszi át. „Megfigyelhetjük tehát, hogy léteznek hasonló esetek, amelyek analógiáját használni lehet ebben a konkrét esetben is. A polgári törvénykönyv említett előírásai értelmében mivel egy elnök lemondását szabály rögzíti, nem a szokásjog értelmében kell eljárni, hanem az analógia értelmében. A joggyakorlat ugyanakkor még arra is kitér, hogy általában a legközelebbi eset szabályait kell átvenni, így a városi elnök lemondása esetében a megyei elnök lemondását szabályozó megyei alapszabály ide vágó passzusai lennének az irányadóak. De ha ezt a joggyakorlatot figyelmen kívül hagyjuk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a törvénykönyv előírásait. Következésképpen, akár a megyei, akár az országos szabályzatot vesszük figyelembe, jogilag a szervezetek vezetésének kontinuitását kell biztosítani, így vagy a marosvásárhelyi választmány elnöke, vagy az ügyvezető elnök kell gyakorolja az elnöki jogköröket a következő tisztújításig” – magyarázta el lapunknak Kali István.

Csillagok háborúja? Péter Ferenc megyei RMDSZ-elnök átvilágítja a Vass-korszakot Fotó: Facebook/Péter Ferenc

Kozma Mónika önmaga ellen szavazott

Csakhogy a Vass lemondása utáni napokban a Területi Képviselők Tanácsa (TKT) felfüggesztette az ügyvezető elnököt és a választmány vezetőjét is. Így már sem Kali István, sem Kozma Mónika nem követelheti az ideiglenes „jogutódlást”. Az ülésen Kozma is egyike volt azoknak, akik a választmány felfüggesztése mellett szavaztak. Péter Ferenc volt kabinetfőnöke lényegében önmaga ellen voksolt, hisz bő egy éve ő került a most kényszerszabadságra küldött testület élére. „A csillagok háborújának véget kellett vetni, és ha ennek az én meg a teljes választmány felfüggesztése volt az ára, hajlandó voltam megfizetni. Elvégre a belső csatározások nagyon rosszul csapódtak le a közvélemény előtt” – indokolta a döntését Kozma. A 48 fős testület vezetője reméli, hogy a választmány felfüggesztése és átvilágítása valóban csak három hónapot tart, és semmiként sem a hatalom egyetlen ember kezébe való koncentrálása a célja. Az elkövetkező időszak legnagyobb kihívásának Kozma Mónika a megfelelő marosvásárhelyi polgármesterjelölt kijelölését tartja. „Vass Levente is elmondta, én is ugyanazt állítom: az RMDSZ-nek minél előbb minél több véleményformálóval kell felvennie a kapcsolatot, és széles körű konzultációt indítva megtalálnia és bemutatnia a jelöltjét. Azt, aki igazán esélyes a választások megnyerésére” – nyilatkozta lapunknak a tisztségéből felfüggesztett választmányi elnök.

Szintén a helyhatósági választások közeledtével és fontosságával indokolja eddigi döntéseit Péter Ferenc. Az immár a marosvásárhelyi szervezetet is irányító megyei elnök szerint a polgármesteri szék visszaszerzéséhez elengedhetetlen az RMDSZ megújulása. „A folyamat elkezdéséhez szükség van az eddigi munka átvilágítására. A szavazatok 35 százalékának megszerzésével nem tudunk polgármester-választást nyerni” – szögezte le, utalva az RMDSZ legutóbbi marosvásárhelyi eredményére, amely – akárcsak megyei szinten – elmarad a magyarság számarányától.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport