Március 15. – Dăncilă a nemzeti önazonosság szabad kifejezésének támogatásáról beszélt köszöntőjében

MTI 2019. március 15., 14:46 utolsó módosítás: 2019. március 15., 15:11

Viorica Dăncilă román miniszterelnök a romániai magyarokhoz intézett március 15-ei ünnepi köszöntőjében arról biztosította a nemzetiségeket, hogy a román állam továbbra is teljes elköteleződéssel támogatja a nemzeti önazonosság szabad kifejezését, a nyelvi és kulturális értékek, valamint a hagyományok megőrzését.

Fotó: gov.ro

Dăncilă köszöntőjében kifejtette, hogy a nemzeti és kulturális önazonosság támogatása, védelme és kinyilvánítása a román kormány és a román soros EU-elnökség állandó feladatai közé tartozik, ezért Bukarest erősíteni kívánja az Európai Unió „egység a sokszínűségben” jelszó által kifejezett alapvető elvét. Rámutatott:

a román állampolgárok nemzetiségüktől függetlenül mindig bizonyították, hogy tudnak együtt élni és együtt építeni olyan nyílt társadalmat, amely mindenki számára azonos jogokat és esélyeket biztosít.

Hozzátette: az a tény, hogy a nemzetiségek képviselői ott vannak a román parlamentben és a helyi közigazgatásban, a normalitás jele.

Románia modellnek számít, ahogy nyitottsággal és pozitív szellemben integrálta a nemzetiségek értékeit és hagyományait, ezért a nemzetiségek kultúrája a román nemzeti örökség részévé vált” –

mondta a kormányfő. Dăncilă azon meggyőződését fejezte ki, hogy „mindnyájunk hagyományainak, értékeinek és önazonosságának tiszteletben tartásával, illetve a közös cél által egyesítve jobb életet tudunk teremteni valamennyi állampolgár számára”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat