Tudosén kívül C. T. Popescut is vizsgálja a diszkriminációellenes tanács a galléros páviános hasonlata miatt

Hírösszefoglaló 2018. január 19., 20:23 utolsó módosítás: 2018. január 19., 22:10

Hivatalból vizsgálatot indított az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Cristian Tudor Popescu újságíró Viorica Dăncilă kijelölt miniszterelnökkel kapcsolatos televíziós nyilatkozata ügyében – mondta az Agerpres hírügynökségnek a testület elnöke.

Cristian Tudor Popescu Fotó: Digi24.ro

Asztalos Csaba szerint Mihai Tudose volt miniszterelnököt is beidézték a székely zászlóval kapcsolatos kijelentése miatt.

A Digi 24 hírtelevízió kedd esti műsorában Cristian Tudor Popescu a galléros páviánéhoz hasonlította a kijelölt kormányfő hajviseletét.

Asztalos szerint egy személy állathoz való hasonlítása diszkriminációnak tekinthető, ezért kivizsgálást indítottak az ügyben. Az elnök elmondta: a társadalomra hatással lévő véleményformálók esetében gyorsított eljárást alkalmaznak.

Január 30-ára beidéztük Mihai Tudose volt miniszterelnököt is a székely zászlóval kapcsolatos kijelentései miatt”

– jegyezte meg Asztalos.

A CNCD elnöke rámutatott, mind Cristian Tudor Popescut, mind a Digi 24 főszerkesztőjét, Cosmin Prelipceanut beidézték keddre kihallgatásra. Utóbbit azért, mert nem határolódott el egy olyan kijelentéstől, amely túlléphet a véleménynyilvánítás szabadságán. Asztalos szerint Prelipceanu nem vette át az idézést, és amennyiben nem jelenik meg a testület előtt, az ő álláspontja nélkül hoznak döntést az ügyben.

Cristian Tudor Popescu az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, nem kapta még meg az idézést, de ha kézhez kapja, meg fog jelenni a testület előtt.

Az újságíró hozzátette, ő csak egy „esztétikai megjegyzést” tett, amely a hölgy hajviseletére vonatkozott,

ezért – szerinte – hamisak azok a hírek, amelyek azt állítják, hogy ő majomhoz hasonlította a kijelölt miniszterelnököt.

Cristian Tudor Popescu azt is kifogásolja, hogy – amint arról állítása szerint Cosmin Prelipceanutól értesült – a CNCD idézésében nem a Digi 24 televízióra, hanem a stiripesurse.ro weboldalon megjelent hírre hivatkozik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat