Nem kell a romániai medve: egyetlen európai ország sem tart igényt a nagyvadakra

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 08., 17:11 utolsó módosítás: 2018. augusztus 09., 13:12

Az Európai Unió egyetlen tagországa sem kíván medvéket átvenni Romániától - nyilatkozta szerdán Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter 

Bocs, de nem kérjük Fotó: Milvus/Vets4Wild

A tárcavezető egy gyulafehérvári sajtótájékoztatón azt mondta, minden EU-s és több EU-n kívüli ország szakminiszterének küldtek átiratot, arról érdeklődve, hogy hajlandók lennének-e átvenni medvéket Romániától – tájékoztat az Agerpres.

Csak nemleges válaszokat kaptunk (...), több ország azt írta, hogy náluk már 100 éve kihalt ez a faj. Senki nem akar átvenni egyetlen medvét sem, még állatkertbe sem"

– fogalmazott Gavrilescu, hozzátéve, az Európai Bizottságtól is az a válasz érkezett, hogy ez Románia belügye, magának kell megoldania a problémát.

A miniszter azt is elmondta, kedden este véglegesítették a Tusnádfürdő környékén élő négy anyamedve áthelyezésére vonatkozó dokumentációt. Mivel ezeknek a nagyvadaknak bocsaik vannak, csak áthelyezni lehet őket - nyomatékosította, hozzátéve, ő maga telefonált az ügyben az illetékes intézményekhez, hogy "mozogjanak", küldjék hamarabb a szükséges iratokat.

Múlt héten petíciót intézett a környezetvédelmi minisztériumhoz többtucatnyi tusnádfürdői lakos, amelyben azt írták, veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová több mint húsz medve jár be rendszeresen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat