Mihai Tudose kormányfő: továbbra is ideges maradok

Krónika 2017. december 30., 16:41

Az érzékenyebb miniszterek három másodperc alatt megírhatják a lemondásukat, de én nem tud higgadt lenni, lévén, hogy vannak területek, amelyeken 27 éve nem történt előrelépés – jelentette ki Mihai Tudose kormányfő az Antena 3 televíziócsatornának adott interjúban.

A miniszterelnök ezzel Liviu Dragnea PSD-elnök csütörtök esti nyilatkozatára reagált. A Szociáldemokrata Párt vezetője ugyanis Tudoséval kapcsolatban úgy nyilatkozott: elégedett a tevékenységével, de szeretné, ha a kormányfő több higgadtságról tenne tanúbizonyságot.

„Ha a szigorúságom és az, hogy bizonyos határidőket és tevékenységeket ellenőrzök, azt jelenti, hogy ideges vagyok, akkor ideges leszek továbbra is. Miután bizonyos területeken 27 éven keresztül nem történt semmi előrelépés, hogy lehetnék higgadt?

Ha higgadtan vesszük tudomásul, hogy a demokrácia kivívása után 27 évvel még mindig nincsenek autópályáink, hát sok sikert kívánok azoknak, akik nyugodtak akarnak maradni, nekünk ez nem sikerül. Nincsenek kórházaink, de mi legyünk higgadtak. Nem tudok higgadt lenni!” – mondta Tudose a szombaton sugárzott interjúban.

Arra a kérdésre, hogy egyes miniszterek esetleg panaszkodtak-e a nagyobbik kormánypárt elnökének, a kormányfő azt felelte: „Ha egyesek érzékenyebbek, három másodpercbe kerül, hogy megírják a lemondásukat”. A miniszterelnök elmondta azt is: ha úgy veszi észre, hogy nem tudja megvalósítani a terveit, lemond a mandátumáról.

„Abban a pillanatban, amikor úgy látom, hogy nem tudom megvalósítani, amit akarok és ami szükséges, hazamegyek. Három percbe telik megírni egy papírt” – idézte az Agerpres hírügynökség a kormányfőt. Tudose úgy fogalmazott: „senki nem megy nyugdíjba a miniszterelnöki tisztségből”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat