Lemondott tisztségéről a román kutatási és fejlesztési miniszter

Krónika 2018. augusztus 31., 13:40 utolsó módosítás: 2018. augusztus 31., 14:56

Lemondott tisztségéről Nicolae Burnete kutatási és fejlesztési miniszter – közölte pénteken honlapján a bukaresti tárca.

A közlemény értelmében Nicolae Burnete pénteken benyújtotta lemondását a kormányfőnek a kutatási és fejlesztési tárca éléről.

„Döntésem visszavonhatatlan” – teszi hozzá Burnete, aki egyelőre nem óhajt sajtótájékoztatót tartani ebben a kérdésben.

Miközben a tárcavezető egyéb információt nem közölt lemondása okairól, a román média emlékeztetett, hogy pénteken és szombaton zajlik a Fekete-tenger parti Neptun üdülőtelepen a fő kormányerő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos vezető testületének ülése, amelyen részt vesz Liviu Dragnea pártelnök, Viorica Dăncilă miniszterelnök, a kormány többi tagja és a párt megyei szervezeteinek elnökei.

Dragnea korábban kijelentette, hogy nem döntenek kormányátalakításról, hiszen a miniszterek tevékenységét még nem értékelték ki. A román média értesülései szerint azonban a PSD-n belül elégedetlenség alakult ki bizonyos miniszterekkel kapcsolatban. Dragnea belső ellenzéke a kormányfő munkáját is kifogásolja, aki mellett a pártelnök az elmúlt hetekben látványosan kiállt. Dragnea kijelentette, hogy szerinte Dăncilának ki kell töltenie mandátumát, mert jó miniszterelnök.

A kormányfőt és kabinetjét az elmúlt hónapokban számos bírálat érte az ellenzék és Klaus Johannis államfő részéről. Johannis többször a kormányfő lemondását követelte arra hivatkozva, hogy a kabinet felelőtlenül kormányoz, túl sokat költekezik, illetve újabban megvádolta azzal, hogy nem tett meg mindent az afrikai sertéspestis terjedésének megfékezése érdekében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat