Koalíciós súrlódások a pénzes minisztériumok cseréje miatt, szemet vetettek az RMDSZ tárcáira is

Balogh Levente 2023. január 19., 17:08 utolsó módosítás: 2023. január 19., 17:15

Koalíciós konfliktus lehetőségét vetítik elő a bukaresti kormány legerősebb alakulata, a Szociáldemokrata Párt (PSD) több vezető politikusának nyilatkozatai: ezek alapján a PSD nem szívesen cserélne el májusban kulcsfontosságú minisztériumokat a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), holott ezt a koalíciós megállapodás is rögzíti. A PNL viszont egyelőre ragaszkodni látszik az egyezményhez. Turos Lóránd szenátusi frakcióvezető a Krónikának leszögezte: ahogy a miniszterelnök-cserében, úgy a miniszterek rokádjában sem érintett az RMDSZ.

Koalíciós súrlódások a pénzes minisztériumok cseréje miatt, szemet vetettek az RMDSZ tárcáira is
galéria
Háromkirályok. Kelemen Hunor RMDSZ-, Marcel Ciolacu PSD- és Nicolae Ciucă PNL-elnöknek nem könnyű összeegyeztetnie a pártérdekeket a közös kormányzás érdekeivel Fotó: Gov.ro

A PSD, a PNL és az RMDSZ alkotta koalíció 2021 novemberében aláírt alapdokumentumában az szerepel, hogy az Országos Koalíció Romániáért elnevezésű közös kormányzás 2024-ig tart, a PNL és a PSD pedig egyenlő ideig, rotációs alapon tölti be a miniszteri tisztséget. Így a PNL által delegált Nicolae Ciucă helyét 2023 május 25-étől a PSD jelöltje – a jelenlegi állás szerint Marcel Ciolacu pártelnök – veszi át.

Ennek nyomán a PSD-s miniszterelnök-helyettes helyét egy liberális veszi át, emellett a közlekedési és a pénzügyi tárca a PSD-től a PNL-hez „vándorol”, míg az európai forrásokért felelős és az igazságügyi a PNL-től a PSD-hez. Emellett a PSD átadja a kormányfőtitkári tisztséget a PNL-nek, amiért cserében megkapja attól a miniszterelnöki kancellária vezetését.

A PSD részéről viszont most olyan jelzések érkeztek, amelyek alapján szeretné felülvizsgálni ezt a megállapodást.

Kelemen egyaránt ragaszkodik az RMDSZ kormányzati pozíciójához és a szövetség minisztereihez
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint nem merült fel annak lehetősége, hogy a szövetség kilépjen a bukaresti kormányból májusban, amikor a koalíciós megállapodás értelmében megtörténik a kormányfőcsere.

A párt egyik befolyásos vezető politikusa, Paul Stănescu főtitkár szerdán arról beszélt: a kormányfői tisztség átadásának úgy kell lezajlania, hogy az továbbra is szavatolja a hatékony kormányzást. Hozzátette ugyanakkor: ha a koalíciós vezetők arra a következtetésre jutnak, hogy az lenne a jobb megoldás, ha a PSD és a PNL megtartana bizonyos, a megállapodásban elcserélendőként szereplő tárcákat, arról közös megegyezéssel döntenek majd. Hogy miért kellene felülírni a koalíciós paktumot, indoklásul azt hozta fel: „nem szokás lecserélni a jól teljesítő játékosokat”.

„Nincs szükségünk a politikai káosz olyan epizódjaira, amelyek a PSD kormányra lépéséig léteztek. Minden minisztériumcserét úgy kell megvalósítani, hogy az továbbra is szavatolja a jó kormányzást. Ha úgy gondoljuk, hogy az lenne a jobb, ha a PSD és a PNL megtartson bizonyos minisztériumokat, akkor erről konszenzusosan döntünk, koalíciós partnerekként. Senkinek sem szabad feladnia a hatékony kormányzást személyes vagy politikai érdekekért” – szögezte le Stănescu.

Hozzátette: egy dolog nem képezheti alku tárgyát: az, hogy a PNL-nek át kell adnia a miniszterelnöki tisztséget.

Korábban Marcel Ciolacu, a PSD elnöke arról beszélt: a májusi váltáskor betartják a koalíciós megállapodásban foglaltakat, „ha nem sikerül jobb megoldást találni”. A politikus arról is többször beszélt: ha a PNL nem akarja átadni a miniszterelnöki tisztséget, akkor az egyetlen megoldást az előre hozott választások jelentik.

PNL: ragaszkodunk a megállapodáshoz

A PNL azonban nem tűnik túlzottan lelkesnek az ötlettől: Ionuţ Stroe, a párt szóvivője kijelentette, a koalícióban nem esett szó arról, hogy módosítsák a megállapodást. „Van egy dokumentum, amelyet elfogadtunk, amely alapján működünk, és nem térünk el attól, amiben megállapodtunk. Egyértelműen kijelenthetem, hogy a PNL nem megy bele a tisztségek újratárgyalásába. Ez kizárt, főként azért, mert jelenleg szavatolnunk kell a koherens kormányzást. Azt akarjuk, hogy tiszteletben tartsák a megállapodást, mert ezt ígértük meg a románoknak. Aláírtunk egy megállapodást a stabilitásért, és bárki, aki felveti, hogy ne tartsuk tiszteletben, az olyan álláspontra helyezkedik, amely veszélyezteti az ország stabilitását” – figyelmeztetett Stroe.

Azon felvetés kapcsán, miszerint nem kellene lecserélni a jól teljesítő minisztereket, Stroe leszögezte: a PNL kiváló emberekkel rendelkezik a megállapodásban rögzített tisztségek átvételére, az az érv pedig, hogy csak azokban a tisztségekben kell megtartani a jelenlegi vezetőt, ahol jó eredményeket értek el, nem áll meg a lábán.

„Ebből a szempontból több mint egyértelmű, hogy rendkívül jól teljesítő miniszterelnökünk van, de ez nem jelenti azt, hogy megsértené a megállapodást, és megtartaná a miniszterelnöki tisztséget” – jelentette ki a liberális illetékes, hozzátéve: a kormány szavatolja a folyamatosságot, de csakis a koalíciós megállapodásban rögzítettek alapján.

A megállapodás betartása pedig azt jelenti, hogy az első pontjától az utolsóig be kell tartani, nem csak azokat a pontokat, amelyek kedvezőek az egyik fél számára. Ha elcseréljük a miniszterelnöki tisztséget, a többi pontban is pontosan úgy járunk el, ahogy azt a megállapodásban rögzítettük”

– hangoztatta Stroe.

Arra a felvetésre, hogy a koalícióban a PSD felvetette-e már a témát, Stroe kijelentette: a liberális párt „meglepődve vette tudomásul”, hogy a PSD sajtónyilatkozatokban dobta be a kérdést a köztudatba, nem pedig a koalícióban, ahogy az normális lenne. Rareș Bogdan, a párt első alelnöke még keményebben nyilatkozott: kijelentette, ha a PSD a közlekedési tárca élén akarja tartani Sorin Grindeanut, a pénzügy élén pedig Adrian Câciut, akkor a PNL nem adja át a miniszterelnöki tisztséget.

Megszabadulnának az RMDSZ-től?

Eközben kiszivárgott hírek szerint az is felmerült, hogy a májusban esedékes változások részeként az RMDSZ kikerülne a koalícióból, vagy ha nem, csökkentenék az általa birtokolt miniszteri tisztségek számát. Az Adevărul értesülései szerint a két román párt közül a koalícióban májustól még inkább megerősödő PSD egyes politikusai szeretnék kiakolbólítani a kormányból a magyar szervezetet. Az egyik ok az, hogy szerintük nem tart kellő távolságot a budapesti kormánytól, nem határolódott el Orbán Viktor magyar kormányfőtől annak tavalyi, egyesek által rasszistának beállítani próbált tusnádfürdői beszéde után, és nem kért bocsánatot egyes, romániai hatóságokkal és jelképekkel szembeni megnyilvánulások után.

A PSD attól tart, hogy az RMDSZ kormányon tartásával elveszítené a nacionalista szavazók egy részét, akik a szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetséghez (AUR) vándorolnának át.

Ugyanakkor az is felmerült, hogy kormányon maradna ugyan az RMDSZ, de kevesebb minisztériuma maradna. A PSD konkrétan a – Cseke Attila irányította – fejlesztési tárcát nézte ki magának, amely jelentős összegek fölött rendelkezik, emellett államtitkári tisztségeket és egyes kormánynak alárendelt intézmények vezetői tisztségeit is elvennék. A lap szerint a PNL-ben is vannak olyanok, akik nem szívesen kormányoznának együtt tovább az RMDSZ-szel, mivel ők is szemet vetettek az Anghel Saligny fejlesztési programban szétosztott pénzeket felügyelő fejlesztési tárcára.

Fotó: Videófelvétel

Ugyanakkor Kelemen Hunor szerint szó sincs arról, hogy az RMDSZ kikerülne a koalícióból, vagy hogy csökkenne a súlya a kormányban. Az RMDSZ miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő elnöke egy keddi interjúban kijelentette: nem merült fel annak lehetősége, hogy az RMDSZ kilépjen a kormányból májusban, amikor a koalíciós megállapodás értelmében megtörténik a kormányfőcsere. A műsorvezető azt kérdezte az RMDSZ elnökétől, vannak-e kételyei azzal kapcsolatban, hogy az RMDSZ a kormánykoalícióban marad a kormányfőcsere után.

„Ez nem került szóba. Mindenféle találgatások vannak. 2021-ben sem volt feltétlen szükség az RMDSZ-re, mert matematikai szempontból az RMDSZ nélkül is megvolt a koalícióhoz szükséges többség. Ez így volt 2021-ben is, és így van 2023-ban is. (...) Mivel nem merült fel ez a téma, nem is akarok belemenni ilyen irányú találgatásokba” – felelte az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor úgy vélekedett, hogy a kormánykoalíciónak fenn kell maradnia.

„Az RMDSZ-es miniszterek tiszteletben tartották a kormányprogramot? Igen. Az RMDSZ-es miniszterek tiszteletben tartották a koalíciós megállapodást? Igen. Van valami gond a tevékenységünkkel? Nincs. Erről volt szó” – fogalmazott Kelemen. A szövetségi elnök hozzátette, jelenleg nem áll szándékában lecserélni egyetlen RMDSZ-es minisztert sem.

A Krónika csütörtökön megkereste Turos Lórándot, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőjét is, és megkérdeztük: Kelemen nyilatkozata óta volt-e valamilyen, akár nem hivatalos jelzés a román kormánypártok részéről azzal kapcsolatosan, hogy az RMDSZ nélkül képzelnék el a további kormányzást, vagy esetleg csökkentenék a szövetség által irányított minisztériumok számát.

A szenátor kérdésünkre spekulációnak minősítette az ezzel kapcsolatos híreket.

„Volt egy koalíciós megállapodás, abban rögzítettek egy miniszterelnök-cserét. Ez a csere bennünket nem érint. Mi ennek a megállapodásnak nem vagyunk része, a csere a liberális párt és a PSD között történik meg. Emellett rögzítették néhány miniszteri tárca cseréjét – mi ennek sem vagyunk része. Innen tovább bennünket ez nem érint. Ugyanúgy a koalíció része vagyunk, maradunk. Ők cserélik azt, amiben megállapodtak másfél évvel ezelőtt, és így megyünk tovább” – szögezte le a Krónikának Turos Lóránd.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport