Házi őrizetbe helyezne a DNA egy ortodox érseket

Krónika 2017. május 16., 13:54

A Tomis ortodox érseke, Teodosie Petrescu ellen elrendelt hatósági felügyelet házi őrizettel való helyettesítését kéri az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Arra hivatkozva kéri ezt a vádhatóság a konstancai ítélőtáblától, hogy az érsek megszegett két, a hatósági felügyeletet elrendelő ítéletbe foglalt tiltást.

Teodosie érsek ellen február elején emelt vádat a DNA

A DNA közleménye értelmében Teodosie Petrescu 2017. május 12-én felhatalmazta az érsekség törvényes képviselőjét, Ştefan Aureliant – aki szintén vádlott az ügyben –, igényeljen igazolást az ovidiui polgármesteri hivataltól arról, hogy az érsekség 342,52 hektárnyi területtel (amelyből 188,75 hektár szőlős) szerepel a mezőgazdasági regiszterben. Az igazolásra a DNA szerint a területalapú támogatást igénylő dokumentációhoz volt szükség, amelyet a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez terveztek benyújtani.

Ezáltal a hatósági felügyelettel járó két rendelkezést is megszegett az érsek a vádhatóság szerint.

Egyrészt azt, amellyel eltiltották az európai uniós alapok lehívását célzó mindennemű tevékenységtől, másrészt pedig azt, amellyel megtiltották, hogy kapcsolatra lépjen, közvetlenül vagy közvetítéssel kommunikáljon az ügy többi vádlottjával.

Az Agerpres hírügynökség emlékeztet: Teodosie Petrescu érsek ellen február elején emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség. Az egyházi méltóságot azzal vádolják, hogy rosszhiszeműen hamis vagy nem a teljes valóságot tükröző dokumentumokat használt fel annak érdekében, hogy illetéktelenül európai pénzalapokhoz jusson. Az érsek öt megbízottját ugyanezzel a váddal állítják bíróság elé.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat