Döntött a román kormány az árvízkárosultaknak nyújtandó gyorssegélyekről

Krónika 2018. július 05., 21:07

Gyorssegélyben részesíti a román kormány a júniusi és júliusi árvizek, földcsuszamlások és más rendkívüli időjárási körülmények miatt szükséghelyzetbe került családokat – az erről szóló határozatot csütörtöki ülésén fogadta el a kabinet.

Fotó: Jánosi-Borsos Attila

Az összesen legfeljebb hatmillió lej összegű támogatás elosztásának módját Nelu Barbu kormányszóvivő ismertette. Az elhunytak családja 25 ezer lejes gyorssegélyben részesül; azok a családok, amelyeknek gazdasága több mint 50 százalékban károsult, 10 ezer lejes támogatást kapnak, azok pedig, amelyek gazdaságának kevesebb mint felében esett kár, 5 000 lejes támogatásban részesülnek.

A kormányszóvivő hozzátette, a kárvallottaknak nem kell külön kérvényezniük a segélyt.

Barbu rámutatott, egy másik, szintén csütörtökön elfogadott határozatban arról is rendelkezik a kabinet, hogy az állami tartalékalapból moduláris lakásokat, építkezési anyagokat, élelmiszereket és vizet utal ki a Kovászna, Bákó, Botoşani, Buzău, Dâmboviţa és Neamţ megyei árvízkárosultaknak. „E segély értéke 767 700 lej” – idézte az Agerpres hírügynökség a kormány sajtószóvivőjét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat