„Romániába visszatért a terror” – Tăriceanu szerint az ország fejlődését a korrupció és a párhuzamos állam akadályozza

Hírösszefoglaló 2019. május 11., 17:08

Az ország fejlődését a korrupció és a párhuzamos állam akadályozza – jelentette ki szombaton Craiován Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Elfojtott szabadság. Tăriceanu szerint az úgynevezett „párhuzamos állam” emberei a kommunista rendszerre emlékeztető visszaéléseket követnek el

A párt európai parlamenti jelöltjeinek bemutatásán résztvevő politikus szerint harminc évvel a kommunizmus bukása után ismét visszatért az a terrorrendszer, amely negyvenöt évig vezette az országot. Meglátása szerint

azok, akik 1989-ben az életüket adták, azok „nem kenyérért és szalámiért” haltak meg, hanem a szabadságért.

„Elképzelni sem tudtam volna, hogy harminc évvel a kommunizmus bukása után visszatér Romániába a terror: a telefonok lehallgatása, a szekuritate és az ügyészség összefonódása” – jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu az összegyűlt mintegy ezer ember előtt, és hozzátette: pártjával azt tűzte ki célul, hogy megszabadítsák az igazságszolgáltatást a párhuzamos állam „hiénáitól”.

Véleménye szerint az elmúlt tizennégy évben Romániát egy párhuzamos hatalom uralta, amely eltüntetett mindenkit, aki nem állt be a sorba, és a helyzet oda fajult, hogy a választások eredményeit „Coldea és Kövesi segítségével az Oprea nappalijában határozták meg”.

Călin Popescu-Tăriceanu az ötvenes évek koncepciós pereihez hasonlította az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i, brassói és nagyváradi részlege által kezdeményezett eljárásokat.

„A korrupció elleni küzdelem nem lehet a bosszú vagy a politikai ellenfelek kiiktatásának eszköze. Ez nem boszorkányüldözés, mert nem a harmadik világ egyik diktatúrájában élünk” – idézi a szenátus elnökét az Agerpres.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat