„A PSD Dragneával együtt fog elsüllyedni” – ellenzéki politikusok a szociáldemokraták pénteki üléséről

Hírösszefoglaló 2018. szeptember 22., 16:52

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Liviu Dragneával együtt fog elsüllyedni, a nagyobbik kormánypárt tagjai elszalasztották a változtatás lehetőségét – fejtette ki Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora a közösségi oldalán. Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt ( PMP ) elnöke szerint Dragnea tisztségeket igért egyes tagoknak támogatásukért cserébe.

Alina Gorghiu szerint a PSD tagjai a változtatás újabb lehetőségét szalasztották el

Gorghiu meglátása szerint a PSD országos végrehajtó bizottsági ülésén a párt vezetői annak nyújtottak támogatást, aki amnesztiát és közkegyelmet ígér nekik, és miután Liviu Dragnea pártelnöknek a többség bizalmat szavazott, „folytatódni fog a PSD-n belüli polgárháború”.

A liberális párti politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy a PSD vezetősége annak a tábornak szavazott bizalmat, amely eltávolítja Romániát Európától, és amely politikailag felelős az augusztus 10-i hatósági visszaélésekért.

„A PSD Dragneával együtt fog elsüllyedni, tagjai a változtatás újabb lehetőségét szalasztották el. Addig is, ezt a pártot el kell szigetelni. (...) Ha már nem lesznek képesek több rosszat tenni az országnak, választhatnak maguknak vezetőt Dăncilă és Dragnea közül, mert látom, más ötletük nincs” – írja Gorghiu a Facebook-oldalán.

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke szintén közösségi oldalán reagált a történésekre. Szerinte Liviu Dragnea az elnökség megtartása érdekében „tisztségeket osztogatott” a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának pénteki ülésén.

Tomac bejegyzésében nehezményezi, hogy az ülésen a PSD-elnök ellenlábasainak tábora elvesztette bátorságát, a Dragnea lemondását kérő nyílt levél támogatóinak száma megcsappant, és

az ország hiába várt lélegzetvisszafojtva két napon keresztül, abban a hitben, hogy végre megszabadulunk Don Corleonétól,”

mivel a PSD elnöke „tisztségeket osztogatva” megőrizte pozícióját a párt élén. „El Padre ajándékba osztogatta Románia jelenének és jövőjének darabjait. Ismét elzálogosította a fejlődésünket. Mindezt úgy tehette meg, hogy nagyon jól ismeri a partnereit” – véli a PMP elnöke.

Tomac szerint ez a legalkalmasabb pillanat egy bizalmatlansági indítvány benyújtására a kormány ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat