Bíró Blanka 2017. május 18., csütörtök

Nem elégszik meg a környezetvédelmi őrség a béremeléssel

Várakozó álláspontra helyezkedtek a környezetvédelmi őrség alkalmazottai, egyelőre felfüggesztették a tiltakozást, azt azonban leszögezték, elégedetlenek a képviselőház döntésével, amely szerint június elsejétől 20 százalékos béremelésben részesülnek.

Bíró Blanka 2017. május 16., kedd

Potenciális beruházókkal egyeztettek a Bodok szállóról

Többfunkciós létesítményt alakítanának ki a potenciális befektetők a Sepsiszentgyörgy központjában álló, az egykori Bodok szállodának otthont adó épületben, amelyet jó ideje eladásra kínál a tulajdonos helyi önkormányzat.

Bíró Blanka 2017. május 16., kedd

Földrengésvé­delem: idén csupán 87 veszélyeztetett épület megerősítését tervezik

Szerény adatokat tartalmazó, földrengéskockázatot csökkentő programmal rukkolt elő a kormány, melyben mindössze 87 veszélyeztetett épület megerősítése szerepel.

Bíró Blanka 2017. május 15., hétfő

Jutalom jár a szelektív hulladékgyűjtésért

Környezettudatosságra nevelő országos kampányhoz csatlakozott Háromszék a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésével megbízott egyesület révén.

Bíró Blanka 2017. május 13., szombat

Eltűnőfélben a háziorvosok, a páciensek sínylik meg a hiányt

Az alapellátás folytonos biztosítását veszélyezteti, hogy az alacsony fizetések és a kifogásolt munkakörülmények miatt egyáltalán nem vonzó már a fiatalok számára a háziorvosi hivatás. Szakmabeliek szerint lassan egész falvak maradnak gyógyító nélkül.

Bíró Blanka 2017. május 11., csütörtök

Tolongás lesz a mezőgazdasági támogatásokért

Várhatóan idén is zsúfoltság lesz a kifizetési ügynökségek irodáiban: az egységes mezőgazdasági támogatásokat csak május 15-ig lehet igényelni, ennek ellenére sokan ismét az utolsó pillanatra halasztották az iratcsomó benyújtását.

Bíró Blanka 2017. május 11., csütörtök

Bíróságon harcolnak az elemi jogokért a tanügyi szakszervezetek

Folyamatosan nyeri a pereket a Kovászna megyei tanügyi szakszervezet munkaadójával szemben, a minisztérium ennek ellenére – érthetetlen módon – nem hajlandó betartani számos egyértelmű jogszabályt.

Bíró Blanka 2017. május 10., szerda

Jelöletlen rönköket szállítottak a Schweighofernek

A Holzindustrie Schweighofer osztrák nagyvállalatnak szánt, jelöletlen rönköket tartalmazó szállítmányra bukkant a Prahova megyei csendőrség, amely Azuga közelében, egy erdei úton állította meg a teherautót.

Bíró Blanka 2017. május 10., szerda

Költséges decentralizáció: panaszkodnak a tantárgyversenyek szervezői

A tantárgyversenyekkel kapcsolatos teendők decentralizálása miatt panaszkodott keddi sajtótájékoztatóján Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő.

Bíró Blanka 2017. május 10., szerda

Épülhet a „városképjavító” lakópark Sepsiszentgyörgyön

A városkép javulását is várják a sepsiszentgyörgyi strand szomszédságában, az egykori ecetgyár omladozó épülete helyére kerülő lakóparktól.

Bíró Blanka 2017. május 09., kedd

Megúszta büntetés nélkül az állatkínzó háromszéki kiskorú

Felháborodást keltett az állatvédők körében, hogy Háromszéken egy fiatal büntetlenül megúszta egy kutya megkínzását: a 17 éves elkövető tavaly októberben Sepsiszentgyörgyön bántalmazott, majd megfojtott és felakasztott egy kóbor ebet.

Bíró Blanka 2017. május 09., kedd

Brassó városa „beszállna” a vidombáki reptérfejlesztésbe

A Brassó megyei közgyűlés és a Cenk alatti város önkormányzatának jogászai keresik a jogi megoldást, hogy a Brassó-Vidombáki Nemzetközi Repülőtér megépítésébe beszállhasson a megyeszékhely, sőt Sepsiszentgyörgy és a Kovászna Megyei Tanács is.

Bíró Blanka 2017. május 09., kedd

Innovációs központ a volt szentgyörgyi bankszékház helyén

Innovációs központot és startup vállalkozói házat tervez a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Román Nemzeti Bank (BNR) korábbi székhelyének két szintjén, az ingatlan három évvel ezelőtt került a város tulajdonába.

Bíró Blanka 2017. május 08., hétfő

ET-raportőr Háromszéken: a számi nyelv nagyobb veszélyben van, mint a magyar

Konkrét példákkal szemléltették a kisebbségi anyanyelvhasználat hiányosságait, visszásságait Háromszéken az Európa Tanács raportőre számára, aki ennek ellenére óvatosan nyilatkozott a magyar nyelvhasználatot ért támadások kapcsán.

Bíró Blanka 2017. május 05., péntek

Egyre nagyobb kincs a reál tantárgyakat oktató tanár

Hamarosan „hiánycikké” válnak a reál tantárgyakat oktató pedagógusok Kovászna megyében: a jelenleg tanító pedagógusok többsége hamarosan nyugdíjba vonul, és nincs utánpótlás – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Imre főtanfelügyelő.

Bíró Blanka 2017. május 04., csütörtök

Brassóig kell menniük a szentgyörgyieknek, ha fáj a foguk

A sepsiszentgyörgyi fogorvosi ügyelet hiányára hívták fel a figyelmet a helyi önkormányzati képviselők, akik közül többen felháborítónak találják, hogy a lakosok kénytelenek Brassóig utazni, ha hétvégén megfájdul a foguk.

Legnézettebb