Vízilabda Eb: csoportelsőséget ért a magyar lányoknak a görögök elleni győzelem

MTI 2020. január 17., 22:20 utolsó módosítás: 2020. január 17., 22:22

A házigazda magyar válogatott 13-10-re legyőzte a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes görög csapatot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornájának pénteki negyedik fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy a vasárnapi, szerbek elleni zárófordulós mérkőzés eredményétől függetlenül csoportelsőként kap ellenfelet a negyeddöntőben.

A négygólos Garda Krisztina (labdával) könyörtelen volt a hellénekkel szemben Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bíró Attila együttese a nyolc között a B csoport negyedik helyezettjével, az olasz vagy a francia válogatottal találkozik majd.

„Háromgólos győzelem után nem igazán lehet hiányérzetem. Az elején kicsit szellős volt a zónánk, mire felvettük a játékvezetők ritmusát, addig eltelt másfél negyed, ezért is tudtak a görögök a meccsben maradni. Onnantól viszont kinyílt az olló, és a jól működő zónánkkal kilenc percig nem kaptunk gólt, elől pedig jól muzsikáltunk. Le a kalappal a lányok előtt, mert minden teherrel együtt jól bírták fejben is” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, aki szerint csapata jó fizikai állapotban van, de azon még dolgozniuk kell a következő napokban, hogy fenn tudják tartani a frissességet.

A folytatásról szólva Bíró Attila elmondta, természetesen már a negyeddöntőre készül a gárda, hiszen a szerb a mezőny egyik leggyengébb csapata, s hozzátette, a nyolc között a franciáknak örülne.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a világbajnoki ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Európa-bajnokság (Duna Aréna):
nők, csoportkör, 4. forduló:
A csoport:
Magyarország-Görögország 13-10 (4-4, 4-2, 2-0, 3-4)
---------------------------------------------------
Duna Aréna, v.: Margeta (szlovén), Zwart (holland)
gólszerzők: Garda 4, Parkes 3, Illés, Leimeter 2-2, Gurisatti, Vályi 1-1, illetve Plevritu 3, Xenaki, Kocia 2-2, Avramidu, Cukala, Ninu 1-1

Magyarország:
-------------
Gangl - Vályi, Garda, Gurisatti, Parkes, Keszthelyi, Máté - cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat