Férfi vízilabda Európa Kupa: a spanyolokat is legyőzte a magyar csapat, a románok ikszeltek

MTI 2018. február 17., 22:51 utolsó módosítás: 2018. február 17., 23:05

Harmadik mérkőzését is megnyerte a házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a Kecskeméten zajló Európa Kupa-selejtezőben: Märcz Tamás együttese szombaton a spanyolok felett diadalmaskodott 8-7-re, s már biztos továbbjutó. Románia döntetlent játszott a grúzokkal.

Vámos Mártonnak négyszer sült el a bal keze a spanyolok ellen Fotó: Vlv.hu

Akárcsak pénteken a románok ellen, ezúttal is kicsit döcögősen kezdett a magyar csapat, ez pedig azt eredményezte, hogy a spanyolok – akik délelőtt meglepetésre kikaptak a franciáktól – kétgólos előnyben is voltak már a nyitónegyedben, Bátori Bence azonban egy másodperccel a dudaszó előtt minimalizálta a különbséget.

A második játékrészben a tavaly hazai rendezésű világbajnokság legértékesebb játékosa, Vámos Márton, valamint a kapus Nagy Viktor vette a hátára a csapatot: előbbi két gólt szerzett, utóbbi pedig több remek védést is bemutatott, így döntetlennel értek a nagyszünethez a felek.

A harmadik felvonásban újra Vámos pillanatai következtek, előbb egy ötméteres értékesített könnyedén, majd akcióból bombázta szét a hálót. A játékvezetők megpróbálták kiállításokkal felhozni a spanyolokat, de jól működött az emberhátrányos védekezés, ráadásul a túloldalon a szerencse a magyarokat segítette, miután a blokkról vágódott a hálóba a labda. A játékrészt Zalánki Gergő gólja zárta, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

Úgy tűnt, ezt el is hitte a hazai csapat, ugyanis elég „kényelmesre" vette a tempót, a spanyolok pedig „megérezték a vérszagot", és sorozatban három gólt szerezve másfél perce a vége előtt egyetlen találatnyira felzárkóztak. A magyar csapat nem tudott felpörögni, emberelőnyt is rontott, a túloldalon viszont a spanyolok is kulcsszituációban rontottak, így maradt a 8-7. A magyarok vasárnap a franciák ellen a csoportelsőségért játszanak. A grúzokkal szombaton délelőtt döntetlent elérő románok ugyanakkor ki-ki meccset játszanak vasárnap, összecsapásukon dől el, hogy melyik csapat végez a harmadik helyen.

Az Európa Kupa kecskeméti csoportjából az első három helyezett kerül az áprilisi nyolcas döntőbe. A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

Európa Kupa, selejtező, 3. játéknap:
Magyarország-Spanyolország 8-7 (2-3, 2-1, 4-0, 0-3)
---------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Vámos 4, Erdélyi, Bátori, Kovács G., Zalánki 1-1

korábban:
Románia-Georgia 5-5 (1-0, 0-4, 3-1, 1-0)
Franciaország-Spanyolország 9-6 (1-2, 3-1, 3-2, 2-1)
Franciaország-Georgia 10-4 (1-0, 4-1, 3-2, 2-1)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat