Ezüstérmes Kovács Sarolta és a női csapat az öttusa-Eb-n

MTI 2017. július 22., 23:14

Ezüstérmet szerzett Kovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban szombaton a minszki öttusa-Európa-bajnokságon.

Kovács Sarolta

A tavaly világbajnok Kovács az úszásban a második legjobb időt érte el, vívásban húsz ellenfelét legyőzte és tizenöttől kapott ki, a lovaspályán egyet hibázott, a kombinált számban jól lőtt és futott, így másodikként ért a célba a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko mögött. A bronzérem a török Ilke Ozyukselnek jutott.

Földházi 13., Alekszejev 15., a negyedik döntős magyar, Zs. Tóth Anna pedig 23. lett.
Csapatban az olaszok előzték meg a magyarokat, míg a dobogó harmadik fokára a fehéroroszok állhattak fel.

„Ha valaki rápillant a részeredményekre, akkor azt mondhatja, hogy mindegyik szám jól sikerült, de azért ez nem volt teljesen zökkenőmentes.

A vívás első felében izgultam, görcsös voltam, 6/12-vel kezdtem, szerencsére aztán sikerült felpörögni és a második szakaszt 14/3-mal fejeztem be”

– mondta az MTI-nek Kovács Sarolta, hozzátéve, hogy a további három számmal elégedett volt.

Jól úszott, a lovaspályán ugyan rögtön az első akadályt leverte a lova, mert megijedt a zászlólengetőtől, de utána hibátlant ment, a kombinált szám első három lövészetében nem rontott, és a futás is nagyon jól sikerült neki.

„Negyedikként indultam, így annak külön örülök, hogy ezúttal nem hátrafelé indultam el, hanem még javítani is tudtam. Végre egyéniben is felállhattam a dobogóra Európa-bajnokságon, ami korábban nem sikerült” – folytatta.

Kállai Ákos szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy

az ezüstérmes csapat tagjai valamennyien „hoztak magukkal valamit” erre az Eb-re:

Kovács Sarolta azt, hogy tavaly világbajnok volt, Alekszejev Tamara, hogy nemrég győzött a világkupadöntőn, Földházi Zsófia pedig azt, hogy az olimpia óta nem versenyzett nemzetközi mezőnyben.

„Mindannyian bizonyítani akartak, és ez nyomasztotta őket, legalábbis én így éreztem” – mondta.
Ő is kiemelte - az egyébként szép versenyzése mellett - Kovács felemás vívását, azt, hogy a sokáig sérült Földházi fizikálisan jön föl, és elégedett volt a vívásban mutatott hozzáállásával is, illetve, hogy Alekszejev meg akarta ismételni a vk-döntős kiemelkedő vívását, ami miatt a kelleténél idegesebb volt, nem úgy jöttek számára a tusok, ahogy szerette volna. A fiatal Zs. Tóthról annyit mondott, hogy pszichésen jól bírta a versenyt, de a végére fizikálisan elfáradt.

Ugyanakkor hangsúlyozta: az olaszok szombaton annyira jók voltak, hogy ha egyikük gyengébben szerepel, akkor is nyertek volna, mivel mind a négyen a mezőny első harmadában fejezték be a versenyt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat