Bravúros magyar döntetlen az olimpiai bajnok dánokkal a férfi kézilabda Eb-n

MTI 2020. január 13., 23:17 utolsó módosítás: 2020. január 14., 08:19

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott hétfőn az olimpiai és világbajnok dán csapattal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben.

A mezőny legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt hét góllal Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A Dánia közelsége miatt csaknem tízezer néző előtt, kiváló hangulatban rendezett meccsen mindkét csapat nyitott védekezéssel kezdett, és mivel a magyarok voltak pontosabbak, a tizedik percben 5-3-ra vezettek. Talpraesett hozzáállásuknak és összeszedett játékuknak köszönhetően a találkozó harmadánál 10-6-os előnyben voltak. Ezt követően a támadásban elkövetett hibákat az ellenfél gyors gólokkal büntette, ráadásul a védekezése is hatékonyabbá vált, és Niklas Landin is egyre több lövést védett a dán kapuban.

A magyarok nyolc perc alatt csupán egyszer találtak be, de a távoli átlövéseikkel végül átlendültek a holtponton, így a szünetben 13-11-re vezettek.

Nikolaj Jakobsen szövetségi kapitány a 36. percben időt kért, mert csapata a második felvonás elején sem teljesített jól, majd átálltak létszámfölényes támadójátékra. A magyarok tudatosan igyekeztek lassítani a játékot, de Landin újabb védéseire alapozva az ellenfélnek megint sikerült egyenlítenie (18-18), ám a magyar együttes türelmesen kézilabdázott és Balogh Zsolt góljaival újra ellépett kettővel (22-20). A 54. percben három is lehetett volna a különbség, de Balogh Zsolt hétméteresét Yannick Green kivédte, majd Bartók Donátot kiállították, és a dánok az 57. percben – a mérkőzés során először – átvették a vezetést.

A rendkívül izgalmas hajrában előbb Szita Zoltán talált be, majd Mikkel Hansen lövését Mikler Roland kivédte, a magyar szakmai stáb nyolc másodperccel a vége előtt időt kért, de újabb gól már nem született. A magyarok legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt hét góllal, a dánok közül Magnus Bramming ugyanennyit szerzett. Mikler Roland 35 lövésből 11-et védett. A két csapat 43. alkalommal találkozott egymással, 19 magyar és húsz dán siker mellett ez volt a negyedik döntetlen.

A három ponttal álló magyar válogatott szerdán romániai idő szerint 19.15-től Izland ellen játssza utolsó csoportmérkőzését.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, E csoport:
Magyarország-Dánia 24-24 (13-11)
-------------------------------
Malmö, v.: Sondors, Licis (lettek)
lövések/gólok: 52/24, illetve 42/24
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 2 perc

Magyarország:
-------------
Mikler - Hornyák 3, Sipos, Bánhidi, Bóka 2, Ligetvári, Győri 1, cserék: Máthé 2, Balogh Zs. 7, Nagy B. 4, Rosta, Szita 5, Tóth Á., Bartók, szövetségi kapitány: Gulyás István

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat