„Fantasztikus tehetség” – Nagy Ádám az angol másodosztályú Bristol Cityhez igazolt

MTI 2019. augusztus 08., 15:15 utolsó módosítás: 2019. augusztus 08., 16:52

A magyar válogatott Nagy Ádám az olasz Bolognától az angol másodosztályú Bristol City labdarúgócsapatához igazolt csütörtökön.

Nagy Ádám a Bristol City mezében Fotó: Bcfc.co.uk

Új klubjának honlapja szerint a 24 éves középpályás szerződése három plusz egy idényre szól, átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra – sajtóhírek szerint 2,5 millió eurót fizetett érte az angol együttes. Eddigi megállapodása 2021 nyaráig volt érvényes a Bolognánál.

Ádám egy fantasztikus tehetség, örülünk, hogy a Bristol Cityhez írt alá, hiszen más klubok is ajánlatot tettek neki. Hasznos nemzetközi tapasztalatokat hoz a csapatunkba, és sokat segíthet nekünk”

– mondta Mark Ashton ügyvezető.

Lee Johnson vezetőedző szerint a 33-szoros válogatott futballista energiája és játékstílusa tökéletesen illeszkedik új csapatához.

Nagy szombaton, a Birmingham City elleni mérkőzésen mutatkozhat be a Bristol színeiben. A középpályás három évvel ezelőtt, a franciaországi Európa-bajnokságot követően a Ferencvárostól igazolt az olasz élvonalba, ahol az első idényében rendszeres játéklehetőséget kapott, a következő két szezonban viszont sokkal kevesebb időt tölthetett a pályán.

Nagyon izgatott vagyok, dolgozik bennem az adrenalin, nagyon várom ezt az új kalandot, az első edzést a csapattal, és az első mérkőzést”

– nyilatkozta Nagy Ádám a Bristol Facebook-oldalán videóüzenetben. Kiemelte: gyönyörű stadionja van új klubjának, amelyben a lelátók közel vannak a pályához, így rendszerint nagyszerű a hangulat.
„Hallottam, hogy az emberek itt megőrülnek a futballért. Remek érzés, hogy ilyen komoly hagyományokkal rendelkező csapat tagja lehetek, nagyon várom a közös sikereket” – mondta.

Nagy Ádám elmesélte, amikor megtudta, hogy komolyan érdeklődnek iránta, megnézte a csapat néhány közelmúltbeli mérkőzését és olvasott a városról is.

Fontos volt, hogy egy nagy projekt részese lehetek.

Szimpatikus számomra, ahogyan a csapat futballozik: sok labdabirtoklással megpróbálja irányítani a játékot. Biztosan lesznek nehéz meccseink, de fontos, hogy megpróbáljunk a lehető legjobban játszani, és rajongóink segítenek bennünket a céljaink elérésében” – közölte.

A középpályás saját magáról elmondta, hogy védekező felfogású játékos, a pályán a hátvédek és a támadók összekötője, egyébként pedig teljes mértékben csapatjátékos, aki szeret keményen dolgozni. „A legfőbb célom most az, hogy a lehető leghamarabb bekerüljek a csapatba” – nyilatkozta olyan remek angolsággal, amivel a klub közösségi oldalán számos helyi szurkoló elismerését kiváltotta.

Egyikük azt írta, a magyar futballista jobban beszéli a nyelvet, mint jó néhány angol játékos, a másik reményét fejezte ki, hogy Nagy legalább olyan jól teljesít majd a pályán, ahogyan angolul beszél, a harmadik pedig azt emelte ki, hogy eredeti gondolatai vannak, nem csak közhelyeket ismételget.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat