Arcpirító vereség Dél-Koreától a futballvébén, búcsúzott a címvédő Németország

MTI 2018. június 27., 19:05 utolsó módosítás: 2018. június 28., 00:13

Óriási meglepetésre a címvédő Németország a csoportkör után búcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól.

Joachim Löw együttese az F csoport szerdai zárófordulójában 2-0-ra kikapott a dél-koreai csapattól, így a négyest a Mexikót 3-0-ra legyőző Svédország nyerte meg a közép-amerikaiak előtt.

A négyese utolsó helyén végző Németország története során először nem élte túl a csoportkört a világbajnokságon. Az aktuális címvédő sorozatban a harmadik tornán utazik haza a nyolcaddöntő előtt.

Az első percekben nem rohanta le ellenfelét a német csapat, de utána nagy mezőnyfölényt alakított ki és többször eljutott a rivális tizenhatosáig. A folytatásban a védekezésre és ellentámadásokra berendezkedő dél-koreaiak is magukra találtak, adódott helyzet előttük is. A 19. percben Dzsung szabadrúgásánál Neuer kiejtette a kezéből a labdát, de gyorsan javított, elütötte a berobbanó Szon elől. A félidő második felében is gyakorlatilag végig a németeknél volt a labda, de a dél-koreaiak szervezetten védekeztek, többször belevetődtek lövésekbe, illetve a német befejezésekből hiányzott a határozottság.

Csoda lenne, ha Joachim Löw német szövetségi kapitánynak nem adnák ki az útját a kudarc után

A szünet után előbb Goretzka, majd Werner hagyott ki nagy helyzetet, miközben a csoport másik mérkőzésén a svédek megszerezték a vezetést a mexikóiak ellen. Az ekkor már kiesésre álló németek egyre elkeseredettebben támadtak, küzdöttek, de görcsösen játszottak, többször pontatlanul passzoltak. Bár közben a svédek növelték előnyüket, ettől a németek helyzete nem változott, egyetlen, győzelmet jelentő góllal meglett volna számukra a továbbjutás.

De sehogy se jött össze, sorra maradtak ki a helyzetek. A németek lelkiállapotát jól érzékeltette, hogy a hajrában Hummels az ötösön nem volt képes százszázalékos helyzetben a kapuba fejelni, csak vállal találta el a labdát. Aztán a ráadásban vezetést szereztek a dél-koreaiak, majd Neuer próbált segíteni az elől lévőknek, de ebből még egy gólt kaptak. A németek nyerő csapata a világbajnokságon nem állt össze, a 23-as keretből a három csoportmérkőzésen húszan kaptak játéklehetőséget, csak a két cserekapus, ter Stégen és Trapp, valamint Ginter nem lépett még pályára.

Elhasaltak. Németország története során először nem élte túl a csoportkört a világbajnokságon Fotó: Agerpres/AP/Michael Probst

Koreai Köztársaság-Németország 2-0 (0-0)
Svédország-Mexikó 3-0 (0-0)

A csoport végeredménye:
1. Svédország 3 2 - 1 5-2 6 pont - továbbjutott
2. Mexikó 3 2 - 1 3-4 6 - továbbjutott
3. Koreai Köztársaság 3 1 - 2 3-3 3 - kiesett
4. Németország 3 1 - 2 2-4 3 - kiesett

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat