Megújult a marosvásárhelyi Plaza M, nemzetközi bérlők is helyet kaptak a bevásárlóközpontban Pr-cikk

Megújult a marosvásárhelyi Plaza M, nemzetközi bérlők is helyet kaptak a bevásárlóközpontban

Április 30-án volt a CCC Group egyik brandjének, a HalfPrice hivatalos megnyitója

Fotó: Plaza M

Jelentős felújítást követően hivatalosan is átadta marosvásárhelyi Plaza M bevásárlóközpontját a budapesti székhelyű, páneurópai ingatlanbefektető vállalat, az Indotek Group. A 16 millió euróból korszerűsített, 55 ezer négyzetméteresre bővült üzletközpont nem csupán magas szintű vásárlói élményt nyújt, hanem új márkákkal és megújult közösségi térrel várja a látogatókat. Olyan jelentős, a helyi vásárlók igényeit kielégítő nemzetközi márkák nyitottak üzleteket a plázában, mint a CCC Group két brandje – a HalfPrice és a CCC –, a New Yorker, valamint a Tedi. A nyár folyamán ugyanakkor további márkák érkezése várható.

2024. május 07., 10:002024. május 07., 10:00

2024. május 08., 10:222024. május 08., 10:22

A korábban Promenada Mall néven ismert, Plaza M névre átkeresztelt üzletközpont felújítása és bővítése az Indotek Group nemzetközi plázafelújítási programjának részeként valósult meg. A 16 millió eurós beruházás két szakasza magában foglalta az üzletközpont alapterületének 10 százalékos bővítését, a belső terek modernizálását és a közösségi terek felújítását. Ennek köszönhetően

a látogatók színvonalas környezetben élvezhetik az ott töltött időt.

Az Indotek a bevásárlóközpont meglévő bérlőinek érdekében is jelentős fejlesztéseket hajtott végre: megújult és jelentős zöldterülettel bővült az Auchan és a Leroy Merlin épülete is. A márkamegújítással új nevet és friss arculatot is kapott az üzletközpont.

Kertai Zsolt, az Indotek nemzetközi kiskereskedelmi vezetője a Plaza M fejlesztésének stratégiai hátterét ismertetve hangsúlyozta: az átalakítás fő mozgatórugója az volt, hogy a Plaza M Marosvásárhely népszerű bevásárlóközpontja legyen, ami megfizethető áraival és vonzó árukínálatával szolgálja ki a helyi családokat.

Idézet
Célunk az is, hogy az áruház a minőségi és pénztárcabarát nemzetközi márkák elsődleges célpontjává váljon. Üdvözöljük azokat a kiskereskedőket, akik – osztozva víziónkban – a bevásárlóközpontunkat választják.

A megújulási stratégiánk messze túlmutat az egyszerű bérbeadáson, aktívan ösztönözzük meglévő bérlőinket arra, hogy legújabb koncepcióikat a Plaza M-ben vezessék be” – ismertette a bevásárlóközpont vízióját Kertai Zsolt.

Galéria

Kertai Zsolt, az Indotek nemzetközi kiskereskedelmi vezetője

Fotó: Plaza M

A bővítéssel és a felújítással a Plaza M bérbeadható területe 5000 négyzetméterrel nőtt, ezzel összesen 55.000 négyzetméterre emelkedett. A bevásárlóközpont jelenleg 90 üzlettel működik, kihasználtsági aránya 92 százalékos, ami a bérlők és vásárlók számára egyaránt vonzóvá teszi.

Kertai Zsolt elmondta, hogy a Plaza M újrapozicionálása az új üzletek nyitásával vált teljessé. A Tedi április 11-én nyitott, a HalfPrice, a CCC és a New Yorker április 30-án, a közeljövőben pedig további márkák érkezését is tervezik. A CCC és a New Yorker teljesen felújított és kibővített felületekkel várja vásárlóit.

A HalfPrice és a Tedi új bérlőként csatlakozott, Marosvásárhelyen kizárólag a Plaza M-ben lesznek elérhetők, ezzel is erősítve a bevásárlóközpont egyedi pozícióját a helyi piacon.

„Júliusban két neves márkával színesítjük a Plaza M bérlői palettáját. Érkezik a dán lakberendezési áruház, a Jysk, valamint a kisállat-ellátásra specializálódott Fressnapf. Utóbbi viszonylag új szereplő a román piacon, de Európában már több mint 1400 egységet üzemeltet” – tette hozzá Kertai Zsolt.

Az Indotek beruházása Marosvásárhelyen új munkahelyeket teremt, növekvő adóbevételeket jelent, valamint hozzájárul a közösség fejlődéséhez is.

A környezeti lábnyomának csökkentése érdekében a vállalat proaktív lépéseket tesz: a bevásárlóközpont tetejére egy 5000 négyzetméteres, 1 megawatt teljesítményű napelemes rendszert telepít.

Galéria

Fotó: Plaza M

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere támogatását fejezte ki a projekttel kapcsolatban. „Gratulálok az Indotek Groupnak azért az erőfeszítésért, amit annak érdekében tett, hogy új színt vigyen Marosvásárhely életébe. A Plaza M bevásárlóközpont újszerű és modern tervezése a tulajdonos jó ízléséről és elkötelezettségéről tanúskodik.

Idézet
A befektetés nemcsak gazdagabbá tette a közösséget, hanem hozzájárul városunk gazdasági életének fellendítéséhez is.

Ez dicséretre méltó, és úgy gondolom, hogy bármelyik polgármester büszkén üdvözölné önöket a közösségében! Városunk támogatja az innovatív ötleteket és vállalkozásbarát környezetet biztosít” – mondta Soós Zoltán a megnyitón.

A kiskereskedelmi szektor reneszánsza

„Nagy izgalommal dolgozunk együtt az Indotekkel a Plaza M megújításán és üzleteinek bérbeadásán.

A bevásárlóközpont sikeréhez minden hozzávaló adott: jelentős, meglévő bérlők – Auchan, Cinema City, H&M, Decathlon – és markáns új belépők, mint a HalfPrice és a Tedi.

Az Indotekkel karöltve készen állunk arra, hogy látogatóinknak kivételes vásárlási élményt nyújtsunk” – fogalmazott a megnyitón Carmen Ravon, a CBRE Romania kiskereskedelmi vezetője.

Galéria

Fotó: Plaza M

A CBRE adatai szerint Romániában 2024 végére – minden eddigi rekordot megdöntve – a teljes kiskereskedelmi szintterület meghaladja a négy és félmillió négyzetmétert. További 186.000 négyzetméter áll fejlesztés alatt, ami a hagyományos kiskereskedelembe vetett bizalom egyértelmű jele. Carmen Ravon rámutatott: az a tény, hogy a modern kiskereskedelmi területek állománya idén rekordot dönt az önmagában is meglepő, de ez még nem a végállomás.

Idézet
Jelenleg is számos nemzetközi kereskedelmi lánc vizsgálja romániai terjeszkedésének a lehetőségét, és folyamatosan növekszik a kereslet a nagy alapterületű üzletek iránt”

– fogalmazott a CBRE Románia kiskereskedelmi vezetője.

Az Indotek Group folyamatos romániai terjeszkedése egy átfogó nemzetközi stratégia része, amely az ingatlanbefektetést, az M&A tranzakciókat és a nem teljesítő hitelek megvásárlását foglalja magában. Az Indotek üzleti sikerének titka a tudatos kockázatvállalással elért kivételes hozam. A 150 millió eurós romániai portfólióval rendelkező vállalat kiváló pozícióból folytatja régiós terjeszkedését.

Az Indotek Groupról
A budapesti központú Indotek Group az európai ingatlanbefektetési és vagyonkezelési piac dinamikusan növekvő szereplője. A 12 országban jelen lévő cégcsoport fő erőssége az elöregedett kereskedelmi ingatlanok revitalizálása és hasznosítása. Portfóliójában több mint 350 ingatlannal és 2 millió négyzetméternyi területtel, valamint széles körű eszközválasztékkal az Indotek Group kiemelt figyelmet fordít a kereskedelmi terek innovatív és előrelátó szemléletű újraélesztésére. A vállalatcsoport elkötelezett a valódi fenntarthatóság és a hosszú távú befektetési stratégiák mellett: gondosan időzített és stratégiailag megfontolt befektetésekkel, bizonyított visszafordítási stratégiával, hatékony finanszírozási struktúrákkal és aktív eszközkezeléssel teremt értéket. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy miközben új életre kelti kereskedelmi ingatlanjait, stabil hozamot biztosít befektetői számára.

(X – fizetett hirdetés)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. június 08., szombat

Bankautomatánál talált pénzt vágott zsebre egy zilahi férfi, eljárást indítottak ellene

Egy zilahi férfi 1500 lejt talált egy bankautomatánál, és ahelyett, hogy erről értesítette volna a bankot, zsebre vágta. A nyomozóhatóság bűnügyi eljárást indított ellene.

Bankautomatánál talált pénzt vágott zsebre egy zilahi férfi, eljárást indítottak ellene
2024. június 08., szombat

Tíz ideiglenes határátkelőhelyet nyitnak meg vasárnap a román-magyar határszakaszon

A választások napján, június 9-én a román-magyar határon tíz ideiglenes átkelőhelyet nyit meg a magyar és a román határrendészet.

Tíz ideiglenes határátkelőhelyet nyitnak meg vasárnap a román-magyar határszakaszon
2024. június 08., szombat

Férj és feleség zsákmányolt ki a gyanú szerint egy hajléktalan, elmebeteg férfit

Férj és feleség zsákmányolt ki a gyanú szerint egy hajléktalan, elmebeteg férfit a Bihar megyei Érmihályfalván.

Férj és feleség zsákmányolt ki a gyanú szerint egy hajléktalan, elmebeteg férfit
2024. június 07., péntek

Kelemen Hunor a kampányzárón: veszély van, ezért kell mindenkit mozgósítani

Senki ne maradjon távol az urnáktól vasárnap a romániai helyhatósági és EP-választásokon, és akkor urnazáráskor az RMDSZ elmondhatja, hogy jól szerepelt – hangsúlyozta Kelemen Hunor pénteken Csíkszeredában.

Kelemen Hunor a kampányzárón: veszély van, ezért kell mindenkit mozgósítani
2024. június 07., péntek

Virtuálisan bejárható a kolozsvári metró

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere megosztott egy mozgóképes összeállítást a kolozsvári metrót elképzelő cég látványterveiből.

Virtuálisan bejárható a kolozsvári metró
2024. június 07., péntek

Kolozsvári illatfelhő: több mint 300 fajta rózsát lehet megcsodálni szombaton

Több mint 300 fajta rózsát mutat be az érdeklődőknek a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) szombaton.

Kolozsvári illatfelhő: több mint 300 fajta rózsát lehet megcsodálni szombaton
2024. június 07., péntek

Magyar választási célok és román szirénhangok Petőfi és Szendrey Júlia mézesheteinek máramarosi helyszínén

Lázas kampányt folytatnak a Máramaros megyei Koltón az RMDSZ, valamint a román pártok jelöltjei. A három mandátumon át független polgármesterként tevékenykedő, és idéntől az RMDSZ színiben induló Csendes Lajossal vettük száma a község útkeresését.

Magyar választási célok és román szirénhangok Petőfi és Szendrey Júlia mézesheteinek máramarosi helyszínén
2024. június 07., péntek

FRISSÍTVE – A 70 percet is elérte a várakozási idő a román–magyar határon, de sikerült elhárítani a problémát

Eléri a 70 percet a várakozási idő mindkét borsi, vagyis a közúti és az autópálya-átkelőnél is a román–magyar határon, és a Bihar megyeihez hasonló helyzet alakult ki két Szatmár megyei – a csanálosi és a petei – átkelőnél is.

FRISSÍTVE – A 70 percet is elérte a várakozási idő a román–magyar határon, de sikerült elhárítani a problémát
2024. június 07., péntek

Majdnem félezer mesteris hallgató ballagott a kolozsvári BBTE magyar tagozatán

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Magyar Tagozatán 457 hallgató zárta le mesteris tanulmányait. A végzősök 16 kar 41 mesteri programja keretében mélyítették el egyetemi tanulmányaikat – közölte a felsőfokú oktatási intézet.

Majdnem félezer mesteris hallgató ballagott a kolozsvári BBTE magyar tagozatán
2024. június 07., péntek

Nem véletlenül kereste fel Orbán Viktor éppen Nagyszalontát a kampányhajrában

Amikor néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy Orbán Viktor a Partiumba látogatva fogja szavazásra buzdítani az erdélyi magyarokat a június 9-ei választásokon, a legtöbben arra tippeltek, hogy a frontvárosként elkönyvelt Szatmárnémetit keresi fel.

Nem véletlenül kereste fel Orbán Viktor éppen Nagyszalontát a kampányhajrában