Vádat emeltek az RCS&RDS vezetői és Dumitru Dragomir volt ligaelnök ellen

MTI 2017. augusztus 22., 20:40 utolsó módosítás: 2017. augusztus 22., 20:42

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Teszári Zoltán nagyváradi üzletember tulajdonában lévő RCS&RDS társaság több jelenlegi és volt vezetője ellen.

Dumitru Dragomir 3,1 millió euró kenőpénzt kapott a DNA szerint Fotó: Mediafax

A Romániában, Magyarországon, Spanyolországban és Olaszországban távközlési és médiaszolgáltatásokat biztosító vállalat vezérigazgatója, Serghei Bulgac is a vádlottak között van – derült ki a korrupcióellenes ügyészség keddi közleményéből.

Bulgacot – aki a Digi-csoport romániai vállalatának, az RCS&RDS-nek is a vezérigazgatója – pénzmosással gyanúsítják egy televíziós sportközvetítési jog megvásárlásával kapcsolatos ügyben. Az ügyészek vádat emeltek Ioan Bendei, az RCS&RDS egy másik volt vezetője ellen, valamint a romániai vállalat ellen is megvesztegetés és pénzmosás vádjával.

A vádhatóság szerint az RCS&RDS 3,1 millió euróval megvesztegette Dumitru Dragomirt, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) volt elnökét, hogy a liga részesítse előnyben a sportközvetítési jogok megszerzésében. A román labdarúgó-bajnokság 2008 és 2011 közötti három idényét az RCS és RDS vásárolta meg 101 millió euróért.

A vádhatóság szerint Dragomir a pályázathirdetés előtt 3,5 millió euró kenőpénzt kért, amiből 3,1 millió eurót meg is kapott egy vállalat révén, amelyet a ligaelnök és a fia irányított.

Az ügyészek szerint a felek fiktív társulási szerződéseket kötöttek, hogy leplezzék a megvesztegetést.

A Digi korábban közölte, hogy a volt és jelenlegi vezetőségi tagok korrektül, törvényesen jártak el, és úgy vélték, a bűnügyi vizsgálat nem fogja jelentős mértékben befolyásolni a vállalat tevékenységét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat