Magyar kormánytámogatással öntik újra a héderfáji harangokat  

Krónika 2020. február 10., 18:56

Segítséget nyújt Héderfája református közösségének a magyar kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága.

Fotó: Gálna Zoltán

Együttérez Héderfája református közösségével és a segítségére siet a magyar kormány Miniszterelnöksége – írta az ügyben szerkesztőségünkhöz hétfőn eljuttatott közleményében Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

„Megdöbbenéssel értesültünk a Maros megyei Héderfája református haranglábának a felgyújtásáról. Ezúton fejezzük ki együttérzésünket a színmagyar településnek és a református közösségnek a lelki és az anyagi károk miatt” – olvasható a közleményben. Eszerint a fájdalmas eset „ismét rávilágít arra, hogy milyen nagy szükség van az egyházak szolgálatára, amelyek a romboló ideológiákkal szemben felelős cselekvésre, a teremtett világ óvására és a közösség építésére nevelik a rájuk bízottakat”.

„Héderfája néhány száz lelkes közössége számíthat Magyarország Kormánya segítségére” – szögezi le a közlemény,

mely szerint a budapesti Miniszterelnökség vállalja a tűzben elpusztult harangok újraöntésének támogatását.

Mint arról beszámoltunk, a Maros megyei település református haranglábja a hétvégén, a rendőrség szerint szándékos gyújtogatás következtében égett le, és a két harang is a lángok martaléka lett.

{K1}