Nagy Bencéék: a magyarok hatalmas csatában legyőzték Szlovéniát a kézilabda-Eb-n

Hírösszefoglaló 2020. január 19., 18:53

A magyar válogatott 29-28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában Malmőben.

Nagy Bence remekül játszott a szlovénok ellen Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség

A mérkőzés napja amolyan „Bence napnak” számított a magyar csapat szempontjából, mivel különösen a beállós Bánhidi Bence, valamint Nagy Bence volt elemében, az ellenfél képtelen volt tartani a két magyar játékost. Az első félidőben támadásban sokat hibáztak a magyarok, a védekezés sem volt megfelelő, így a szünetben háromgólos hátrányban voltak.

A második felvonásban viszont nagyszerűen kezdett a csapat, és egy 8-2-es sorozattal fordított.

A rendkívül szoros, izgalmas hajrában a magyarok egy gólt megőriztek előnyükből, így életben tartották esélyüket az elődöntőbe jutásra. A mezőny legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence lett kilenc góllal.

A magyarok az Oroszország és az Izland elleni győzelem, illetve a Dánia elleni döntetlen után a maximális két ponttal jutottak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol pénteken kikaptak Norvégiától. A folytatásban kedden – a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes – Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak, és ha az egyik összecsapást megnyerik, az elődöntőt ér. A csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.


Eredmény, középdöntő, 2. forduló, II. csoport:

Magyarország-Szlovénia 29-28 (13-16)
--------------------------------------
Malmö, v.: Raluy López, Sabroso Ramirez (spanyolok)
lövések/gólok: 43/29, illetve 44/28
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2
kiállítások: 10, illetve 10 perc

Magyarország:
------------
Mikler - Hornyák, Szita 1, Bánhidi 9, Győri 3, Balogh Zs. 2, Bóka 1, cserék: Ligetvári 6, Sipos, Rosta 2, Székely, Fekete, Máthé 2, Nagy B. 3
szövetségi kapitány: Gulyás István