Magyarországi házaló árusok végeztek két nővel Szatmár megyében

Krónika 2019. december 10., 18:29

Két magyarországi férfi gyilkolta meg a Szatmár megyei Felsőberekszón kedden délután holtan talált helybeli asszonyokat. A rendőrség egy másik településen elfogta a feltételezett tetteseket.

Fotó: 123RF

Mint arról beszámoltunk, két nőt találtak holtan egy Szatmár megyei lakásban, és az ügyészek már a kezdetektől gyilkosságra gyanakodnak. Florentina Nagy, a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, az 112-es sürgősségi hívószámot tárcsázva közölte valaki a rendőrséggel, hogy Felsőberekszó településen két nő holttestére bukkantak. Florentina Nagy azt is elmondta, a nyomozók gyilkosságra gyanakodnak, ezért az ügyet a szatmárnémeti ügyészség vette át.

Kedd estére kiderült, hogy az 53 és 65 éves felsőberekszói nőt egyikük otthonában brutálisan megverték, és mindketten belehaltak sérüléseikbe.

Marius Iancu, a Szatmár megyei törvényszéki ügyészség szóvivője elmondta, mindkét áldozat testén külsérelmi nyomokra bukkantak, és alapos a gyanú, hogy erőszakos bűncselekmény áldozatai lettek. Traian Ciurdaș, a kétezer lelkes település polgármestere úgy nyilatkozott, az asszonyok szomszédok voltak, és az egyikük otthonában végeztek velük. Az elöljáró közlése szerint a feltételezett elkövetők debreceni házaló árusok.

A Szatmár megyei PresaSM portál úgy tudja, hogy a két, 39 és 59 éves magyarországi férfi paplant árult, és így jutott be az egyik asszony házába. A két árus – akikről a szatmári internetes újság azt írja, hogy romák – állítólag megtudta, hogy az áldozatok nagy összegű készpénzt, eurót tartanak otthon, és ezért gyilkolták meg őket. Tettük elkövetése után a debreceni árusok elhagyták Felsőberekszót, néhány órával később azonban a rendőröknek sikerült elfogniuk őket egy másik településen, Szelestyehután.

{K1}