Közönségkedvencek a Vibe fesztiválon: a Maros-parti rendezvényen a pop, az alternatív rock és a hiphop képviselői lépnek fel

Bede Laura 2019. december 04., 19:25

A fesztiválozók kéréseit figyelembe véve, illetve napjaink legjobb magyarországi és erdélyi előadóit kiválasztva állítják össze a Maros-parti Vibe fellépőlistáját – az első neveket szerdán ismertették.

A felmérés eredményei alapján nagyon sok fesztiválozó kérte, hogy a 2020-as Vibe-on lépjen fel a Bagossy Fotó: Facebook.com/Bagossy Brothers Company

Bejelentette szerdán első fellépőit a Vibe fesztivál: július 2–5. között a Maros-parton lép színpadra a Punnany Massif, a Bagossy Brothers Company, a Kowalsky meg a Vega, a Follow The Flow, az Ivan & The Parazol, az AK26, a Konyha, a BSW, a Soulwave, a Sub Bass Monster.

Hagyományszerűen decemberben bejelentjük a magyarországi és erdélyi fellépők egy részét. A Vibe fesztiválon elsődleges szempont, hogy elhozzuk Magyarország és Erdély legjobb, jelenleg legnépszerűbb előadóit, ez alapján állítjuk össze a fellépőlistát”

– mondta el a Krónika megkeresésére Polacsek Péter, a Vibe kommunikációs koordinátora. Hozzátette, az idei fesztiválon készítettek egy felmérést, amelyből többek között kiderült, hogy milyen együtteseket szeretnének látni a fesztiválozók, illetve Facebookon és Instagramon többször is kikérték a Vibe-közösség véleményét.

A koordinátor példaként említette a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company zenekart, amely eddig nem lépett fel a rendezvényen, és most nagyon sokan kérték a fiúbandát.

„Úgy gondoltuk, hogy a gyergyói együttesnek mindenképp a Vibe fesztiválon a helye, mert most már nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is az egyik legnépszerűbb zenekarként tartják számon. Rengetegen kérték, hogy meghívjuk őket, körülbelül 10 emberből 8” – fogalmazott Polacsek Péter.

Kifejtette, a Kowalskyt meg a Vega zenekart nagyon szerették volna meghívni a jövő évi fesztiválra, ugyanis az idei kiadáson az énekes egészségi gondjai miatt végül a Tankcsapda lépett fel helyette. A magyarországi banda meghívását is sokan kérték, főként marosvásárhelyiek. Ezenkívül lesz még egy alternatívrock- vonal, amelyet többek között a Vibe-on először fellépő Ivan & The Parazol, illetve a feltörekvő Konyha zenekar képvisel. Idén is fellépnek hiphopelőadók, mint a most bejelentett AK26, ugyanakkor januárban nemzetközi előadókat is bejelentenek.

A marosvásárhelyi fesztiválra 189 lejért lehet bérletet váltani, a karácsonyi doboz pedig a belépőn kívül Vibe-ajándékokat is tartalmaz ugyanabban az árban.

Tavaly a Maros-parti rendezvény négy napján 33 870-en vettek részt, idén csaknem 15 ezerrel többen buliztak a fesztiválon, összesen 48 760-an. A szervezők minden várakozását felülmúlta a látogatók száma, ezért jövő évben minden infrastruktúrát növelnének. „Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis a területünk óriási, és az eddigi években csak elkerítettünk egy részt belőle, tehát van hova terjeszkednünk. A fesztiválhelyszín ugyanaz marad, csak nagyobbak lesznek a távolságok a színpadok között” – részletezte Polacsek Péter.