Autó ajándékba: nem foglalkozott a bajba jutott nemzetiségével a román adakozó

Bede Laura 2019. november 28., 11:05

Egy percet sem gondolkodott a medvegázolás kárvallottjának nemzetiségén Gigi Ștefan, aki saját autóinak egyikét adományozta a nyárádszentbenedeki járművezetőnek. A közösségi oldalon több ezer reakciót kiváltó nagylelkű felajánlás kapcsán kerestük meg a kolozsvári férfit.

Gigi Ștefan Fotó: Facebook

 „Amikor értesültem arról, hogy Gombos Ferenc hatgyermekes családapaként a balesetben elvesztette autóját, úgy éreztem, tényleg szüksége lenne egy járműre. Tudtam, hogy magyar, de nincs semmi problémám ezzel a nemzetiséggel, a titkárnőm, és az egyik gyermekem keresztszülei is magyarok” – fogalmazott az adományozó. Hozzátette,

a felajánlás pillanatában nem gondolt arra, hogy ez a gesztus akár a román–magyar viszonyt is javíthatja.

{K1}

Gombos Ferenc nem lepődött meg azon, hogy román személy ajánlotta fel az autót, mint érdeklődésünkre elmondta, kamionsofőrként dolgozott, így sok mindent tapasztalt a nagyvilágban. Jelenleg munkanélküli, feleségével közösen hat gyermeket nevel, ezért nem lett volna lehetősége új személygépkocsit vásárolni. Márpedig a család számára nélkülözhetetlen a jármű a mindennapokban: a Maros megyei Nyárádszentbenedeken nincs vizük, így a szomszédos, négy kilométerre levő településről szállítják.

Gigi Ștefan és Gombos Ferenc az autó előtt Fotó: Gigi Stefan/Facebook

Megköszöntem az autót az úriembernek, és a tiszteletes urat megkértem, hogy a jó Isten nevében is köszönje meg ennek az embernek, hogy megajándékozott egy kocsival, ami számomra tényleg nagyon fontos volt”

– fejtette ki sofőr, aki a hétvégén hozta el az autót a kincses városból. „Amikor elindultam, azt gondoltam, hogy átverés lesz, de ez az ember tényleg őszinte és becsületes volt ” – hangsúlyozta Gombos Ferenc.

A hónap közepén történt baleset egyébként azért keltett nagy visszhangot, mert a Parajd és Szováta között elgázolt medve több mint fél napig haldoklott az út szélén, mielőtt jóváhagyták, hogy elaltassák. A személygépkocsiban az ütközéskor hárman utaztak, az utasok nem sérültek meg, csupán egy kiskorú került sokkos állapotba, akit a helyszínen látott el az odavezényelt mentőegység.