Elment: Wales jobb volt, mint a magyar fociválogatott

Krónika 2019. november 19., 23:36

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott Wales vendégeként az Európa-bajnoki selejtezők utolsó, keddi játéknapján.

Fotó: Facebook/MLSZ

A walesi csapat a 15. percben szerezte meg a vezetést: Bale beadásából Ramsey fejelt a hálóba. Bár a félidő hajrájában egyenlíthetett volna a Rossi-csapat, fordulás után két perccel Ramsey beadta a „nyugtató injekciót”.

A folytatásban a hitehagyott magyar válogatott nem tudott újítani, így nem forgott veszélyben a hazai győzelem.

A három éve elődöntős Wales a horvátok mögött csoportmásodikként kijutott a jövő évi kontinenstornára. A magyarok a kudarccal a negyedik helyre csúsztak vissza az ötösben, mert a sereghajtó Azerbajdzsánt legyőző Szlovákia is megelőzte.

A magyar válogatott immár érdekeltként várja a pótselejtezők pénteki sorsolását.

Így Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a tavaly őszi Nemzetek Ligája alapján még a márciusi pótselejtezőn kijuthat a részben budapesti rendezésű Eb-re. Ehhez két meccset kell majd nyernie, az első találkozót mindenképpen idegenben játssza a nemzeti együttes.

A magyarok az 1986-os világbajnokság óta nem jutottak ki egyenes ágon világtornára.

„Az első félidő többé-kevésbé kiegyenlített volt, Ramsey kihasználta a helyzetét, nálunk pedig Szoboszlai és Sallai is elrontotta a ziccerét. A második játékrészben két perc után gólt kaptunk, erre pedig nem tudott reagálni a csapat.

A fiúk megpróbáltak harcolni, de ezen a szinten ez kevésnek bizonyult”

– értékelt elkeseredetten Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szerint a középpályán többen is alulteljesítettek, de megemlítette, hogy a védelem is nagyot hibázott az első gólnál.

Az olasz szakember megismételte korábbi kijelentéseit, hogy megtisztelő Csányi Sándor MLSZ-elnök bizalma, aki szerződéshosszabbításról biztosította, de sose lesz a magyar futball útjában, ha valaki jobban látná el ezt a feladatot, azonnal lemond a posztjáról.