Vezető vállalkozások és több száz munkalehetőség az állásbörzéken (x)

2019. november 14., 11:49

A Târgul de Cariere (Karriervásár) – amely munkaerő-toborzással kapcsolatos rendezvényeket szervez Romániában és a Moldovai Köztársaságban – Marosvásárhelyre érkezik. Az érdeklődőket november 22-én a marosvásárhelyi Nemzeti Színházba várják a szervezők, ahol több mint 25 céggel találkozhatnak a frissen végzettek &e

Fotó: Karriervásár

A kiállító cégek között olyan nemzetközileg is ismert vállalatokat találhatunk, mint

a Hirschmann, a Bosch Automotive, a CIE Matricon, az Azomureș, a WebBeds, az STA Travel, a Ria Solutions, a Kastamou vagy az E-on Románia.

A szervezők arra is odafigyeltek idén, hogy minél változatosabb legyen a cégek kínálati palettája. Így a potenciális munkavállalók mérnöki, autógyártási, informatikai, humánerőforrási, pénzügyi, turisztikai és könyvelési álláslehetőségek közül is válogathatnak. Az előző állásbörzékhez képest az idén részmunkaidős állások és szakmai gyakorlatok közül is szemezgethetnek az érdeklődők.

Fotó: Karriervásár

A marosvásárhelyi rendezvény az utolsó ebben az évben, ám a nagy sikerre való tekintettel szinte biztosak lehetünk abban, hogy jövő tavasszal ismét útjára indul a Karriervásár karavánja. Az elmúlt évek tendenciái folyamatos, több, mint 10%-os növekedést mutatnak mind a kiállítók, mind az érdeklődők körében a rendezvények iránt. Emellett jól megfigyelhető az is, hogy

az idősebb generáció is nyitottá vált a hasonló eseményeken való részvételre, így a nagy munkatapasztalatot igénylő állások is betöltésre kerülnek egy-egy ilyen vásáron.

Fotó: Karriervásár

A Târgul de Cariere a legnagyobb és legösszetettebb szolgáltatást nyújtja Romániában és a Moldovai Köztársaságban, amely összehozza a különböző vállalkozásokat az álláskeresőkkel. A szervezet 2006-ban Kolozsváron kezdte aktivitását, amely a bő tíz év alatt piacvezető lett ebben a szakágban.

Évente kétszer, tavasszal és ősszel hét különböző városban (Kolozsvár, Jászvásár, Chișinău, Nagyvárad, Marosvásárhely, Nagyszeben és Brassó) szerveznek állásbörzéket,

amelynek egyértelmű célja az álláskeresők és a vállalkozók közötti kommunikáció szakszerű megteremtése. Az idei eseményeken a két országban több mint 400 vállalat és 30 000 munkavállaló vett részt.

(X)