Politológusokkal, újságírókkal szervez találkozót Klaus Johannis a Dăncilával való nyilvános vita helyett

2019. november 13., 19:26

Nem fogadja el a vitát Viorica Dăncilával, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével, hanem saját kampánystábjával szervez egy találkozót politológusokkal, véleményformálókkal és újságírókkal – közölte szerdán  Klaus Johannis.

„Jobb társaságra” vágyik. Klaus Johannis szakértőkkel és a média képviselőivel beszélgetne a programjáról Fotó: Inquam Photos

„Nagyon is megértem az igényt, hogy a második fordulóban maradt jelöltek között egy valódi vitát rendezzenek. Mivel azonban nem fogadom el a vitát Viorica Dăncilával, a stábommal jövő kedden egy vitát szervezek, amelyen meghívott politológusokkal, véleményformálókkal és újságírókkal megtárgyaljuk a most záruló mandátumom eredményeit, illetve azokat a terveket, amelyeket a reményeim szerint megszerzendő második elnöki időszakom alatt meg szeretnék valósítani.

Egy nyitott, alapos beszélgetés lesz, amely biztosan tetszeni fog a románoknak

– vélekedett Johannis.

Az államfő megismételte azt is, hogy miért nem hajlandó leülni egy nyílt vitára Viorica Dăncilával.

„Viorica Dăncilă a románok elleni kormányzás nagyon aktív alakja volt. Egy nem demokratikus, meg nem reformált párt képviselője, aki a románok ellen kormányozott, és most, a választási kampányban, megjátssza a demokratikus jelöltet, és elvárja, hogy mindenki nagy tisztelettel bánjon vele, mintha eddig a román demokráciát és a románokat védte volna.

Nem fogadok el vitát egy olyan emberrel, aki képviselője mindannak, ami a legrosszabb volt az elmúlt évek romániai politikájában.

Nem legitimálhatom a PSD által az elmúlt évek során tanúsított gyalázatos magatartást azzal, hogy elfogadok egy vitát a PSD jelöltjével” – mutatott rá Johannis.