Daru zuhant egy mozgásban lévő gépkocsira Bukarest központjában

Krónika 2019. november 02., 12:30

Súlyos baleset történt szombaton Bukarestben, ahol egy daru rázuhant egy mozgásban lévő személygépkocsira. Az autóban tartózkodó négy személy megsérült.

Fotó: Romania Tv

A bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az Egyetem tér környékén, a Matei Millo utcában bekövetkezett incidens során egy munkatelep darujának a karja eddig ismeretlen okokból lezuhant. A munkagép eleme éppen egy mozgásban lévő személygépkocsira esett rá, az autóban négy férfi tartózkodott.

A három utasnak a járókelők segítségével sikerült kimásznia az autóból, a sofőr azonban a roncsok közé szorult.

A helyszínre kivonult tűzoltó- és mentőalakulatoknak szét kellett vágniuk a gépkocsit annak érdekében, hogy kimentsék a bentragadt járművezetőt. Daniel Vasile, a katasztrófavédelmi szolgálat szóvivője az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az eszméletét vesztett férfit egy mentőorvos újraélesztette. Mind a négy sérültet kórházba szállították, közülük a sofőr állapota súlyos.

Daniel Tudorache, Bukarest 1-es számú kerületének polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a baleset helyszínén épületbontás zajlik, amelyre a főpolgármesteri hivatal engedélyt bocsátott ki. Az elöljáró hozzátette, a daru leomlásának okára az építkezési felügyelőségnek kell magyarázattal szolgálnia a kivizsgálásokat követően.