Tizenöt évvel ezelőtti bűncselekmény román gyanúsítottját adták át a magyar rendőrségnek

MTI 2019. október 23., 11:13

Egy tizenöt évvel ezelőtt elkövetett bűncselekmény gyanúsítottját adták át a magyar rendőrségnek német kollégáik, miután a román férfit elfogták Németországban.

A román férfit emberölés kísérletével gyanúsítják a magyar hatóságok Fotó: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu honlapon közölte: 2004 áprilisában T. Ion egy barátjával egy állítólagos kétezer eurós tartozást akart behajtani egy kőbányai lakásban Budapesten. Amikor az ajtót nyitó férfi közölte, hogy nincs ott a keresett román férfi, T. Ion bement a lakásba, kutatni kezdett, majd a tulajdonos barátnőjét hasba rúgta.

A nő barátja közbeavatkozott, dulakodni kezdtek, végül a román férfi többször megszúrta vitapartnerét.

Az elkövető és társa elmenekült a lakásból, a házigazda életveszélyesen megsebesült. A rendőrök még aznap elfogták T. Ion társát, akiről kiderült, hogy bár ott volt, nem vett részt a bűncselekmény elkövetésében, őt tanúként hallgatták ki. A román férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, végül Németországban fogták el, és kedden adták át a rendőrségnek. A BRFK emberölés kísérletének megalapozott gyanújával indított eljárást, és kezdeményezte a 42 éves férfi letartóztatását.