Máramaros: lejárt szavatosságú húst talált a rendőrség egy nagybányai iskola menzáján

Krónika 2019. október 07., 21:19

Több mint 24 kilogramm lejárt szavatosságú húst kobozott el hétfőn a rendőrség élelmiszerbiztonságért felelős osztálya egy nagybányai iskola menzáján.

Képünk illusztráció Fotó: Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság

Az átfogó akció során a város oktatási egységeiben működő bodékban és étkezdékben végeztek ellenőrzéseket – nyilatkozta a sajtónak hétfőn Florina Meteş, a Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A húst elkobozták és elküldték laborvizsgálatra a Máramaros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatósághoz – tájékoztatott a szóvivő.

Az ellenőrzések során több más, lejárt szavatosságú terméket is találtak a rendőrök az iskolai árusító helyeken, néhány kereskedőnek pedig nem volt pénztárgépe. Összesen 23 egységet ellenőriztek.

A rendőrségi szóvivő szerint több mint 57 ezer lej értékben róttak ki bírságokat a rendőrök, illetve közel 1 500 lejt is elkoboztak.

A Máramaros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság képviselője az Agerpres hírügynökségnek nyomatékosította, hogy a rendőrség átadta nekik jegyzőkönyvvel az elkobzott húsmennyiséget, és majd tájékoztatni fognak a laborvizsgálatok eredményéről.