Székelyudvarhelyi nő a Királykő-maraton egyik áldozata

Krónika 2019. október 05., 21:21

Egy székelyudvarhelyi magyar nő, valamint egy kolozsvári férfi vesztette életét szombaton a Királykő-maratonon, miután mindketten szakadékba zuhantak.

Fotó: Királykő-maraton/Facebook

Az Argeș megyei katasztrófavédelmi hatóság jelentése szerint a két versenyzőt Dâmbovicioara település közelében egy szakadékban találták meg. A 45 éves Hargita megyei nő nem reagált a hegyi mentők újraélesztési kísérletére. A szervezők honlapján közzétett névsor szerint a Királykő-maraton idei kiadására 687 versenyző – 547 férfi és 140 nő – nevezett be.

A 40 és 49 év közötti nők korcsoportjában egyetlen Hargita megyei résztvevő szerepel a versenyzők között, a székelyudvarhelyi J. E.

A szintén balesetet szenvedett másik versenyző – egy 39 éves kolozsvári férfi – életben volt, amikor megtalálták, de a mentés során ő is meghalt. A szervezők a kettős tragédia nyomán a hegyi versenyt berekesztették.

A 14. alkalommal megrendezett maraton pályája – a verseny honlapján közölt adatok szerint – megkerüli a Királykő-hegységet. A Brassó megyei Zernyest városból induló versenyzőknek a maratoni táv lefutása során 2250 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeniük.