Szörnyű közúti baleset Ialomița megyében: tízen haltak meg egy kamion és egy kisbusz ütközése következtében

Hírösszefoglaló 2019. október 05., 10:23

Tíz személy meghalt, további nyolc megsebesült szombat hajnalban Ialomiţa megyében, a 2A országúton, Slobozia és Urziceni között, Balaciu község Sfîntu Gheorghe településének közelében, amikor egy kamion egy kisbusszal ütközött.

Fotó: ISU Ialomita

Az Agerpres tájékoztatása szerint a baleset hajnali öt óra körül történt, és az első információk szerint az okozta, hogy a kamion áthajtott a szembejövő sávra és frontálisan ütközött a kisbusszal. A rendőrségi szóvivő közölte, a kamion vezetője vélhetően elaludt a kormánynál.

A nyomozást nehezíti, hogy mindkét gépkocsivezető életét vesztette a balesetben.

A kisbusz 17 utasa közül heten a helyszínen meghaltak, kilencet súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, egy közülük utólag meghalt. A hatóságokat a 112-es egységes segélyhívószámon értesítették a balesetről, azonnal életbe léptették a legmagasabb fokozatú, vörös akciótervet. A forgalom mintegy másfél órára mindkét irányban leállt az országúton. Ez volt idén az eddigi legsúlyosabb közúti baleset a romániai országutakon.

Fotó: ISU Ialomita

Az Európai Unió tagországai közül Romániában történik az egyik legtöbb közlekedési baleset. Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint tavaly csaknem 1900-an vesztették életüket a közutakon, ami azt jelenti, hogy átlagban naponta öten haltak meg.