Nick Vujicic ereje megerősítheti a fiatalokat: Erdélybe látogat a világhírű motivációs tréner

Bede Laura 2019. szeptember 26., 15:33

A magyar és román fiatalok, keresztyének együtt lehetnek és olyan élményt kaphatnak, amellyel egymás felé is nyitottabbá válnak – ezzel a céllal szervezik meg októberben Nick Vujicic ausztrál motivációs tréner, prédikátor magyarországi és erdélyi előadásait.

Fotó: Bede Laura

„Nick Vujicicnak elképesztően nagy ereje, hite és küldetése van ebben a világban. Ezért tartjuk fontosnak, hogy elhozzuk, és az általa, általunk képviselt üzenetet átadjuk az embereknek” – fogalmazott Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője a világhírű motivációs tréner magyarországi és – első ízben szervezett – erdélyi előadásait ismertető kolozsvári sajtótájékoztatón. Hozzátette,

a 21. században a fiataloknak nagyon sok mindennel kell megküzdeniük, rengeteg információ jut el hozzájuk, de nagyon nehezen kapják meg azt a fajta értéket, amelyet a végtagok nélkül született ausztrál prédikátor képvisel.

Ezért szervezetük célja megmutatni a fiataloknak, hogy az életben nemcsak nehézségek, hanem értékek is vannak.

A csütörtöki sajtótájékoztatón részt vevő Soltész Miklós, a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, ne adjuk fel a két nemzet fiataljainak találkozási lehetőségét, hiszen kereszténységünk összeköt. „Katolikus, református, baptista vagy más felekezethez tartozó fiatalok együtt lehetnek ezzel a csodálatos emberrel. És nemcsak kereszténységükben lehetnek együtt, hanem a fogyatékosságából fakadó, mégis hihetetlen ereje a fiatalokat is meg tudja erősíteni” – mutatott rá az államtitkár. Kifejtette,

a magyar kormány 40 millió forintos támogatása nemcsak az október 25-ei magyarországi rendezvényt segíti, hanem az október 23-ai kolozsvári és 24-ei sepsiszentgyörgyi előadást is.

„Ezen keresztül pedig mindenképp segíti is erősíti a két nemzet fiataljainak együttlétét. Ez a legfőbb célunk, hogy magyar és román fiatalok, keresztyének együtt legyenek és kapjanak egy olyan élményt, amellyel egymás felé is nyitottabbá válnak” – részletezte Soltész Miklós. A kolozsvári előadás technikai részével kapcsolatban elmondta, Nick Vujicic angolul beszél – nyilván sok fiatal érti ezt a nyelvet, de jogos elvárás, hogy magyarra és románra is lefordítsák az elhangzottakat.

Ennek érdekében két megoldási lehetőség született: olyan készülékek kiosztása a résztvevőknek, amelyek szinkronfordítást tesznek lehetővé két nyelven, románul és magyarul. Ha ez technikailag nem válik megvalósíthatóvá, az előadás egyik részében magyarul, a másik részében románul fordítanák az előadást, és a lefordított szöveget kivetítenék a másik nemzet tagjainak. A szervezők Nick Vujicic beszédét nem szakítanák meg két nyelvre való fordítással, mert ez megtörné az előadást.

Nick Vujicic (archív felvétel) Fotó: MTI/Kovács Tamás

László Viktor, a látogatást tető alá hozó Ez az a nap rendezvényszervező-iroda képviselője elmondta,

Nick Vujicic korábbi előadásain megdöbbentő volt azt látni, hogy üzenete áttöri a szíveket.

Hozzátette, ezúttal különösen kérte, hogy az evangéliumot szeretné hirdetni nagy erőkkel, nemcsak motivációs tréninget akar tartani. A szervezők elmondása szerint a kolozsvári előadásra mind elkeltek a jegyek, Sepsiszentgyörgyön is fogyófélben van, és a budapesti elődadások is valószínűleg telt házasak lesznek.

Adrian Tămaș, a Betel Baptista Gyülekezet lelkipásztora, a román szervezetek megbízottja örömét fejezte ki, hogy a román és magyar egyházak közösen vesznek részt ebben a projektben, és hogy a két nemzet közösen hallgatja meg Jézus Krisztus üzenetét, amely a reménységről és a jövőről szól.