Elbúcsúzott a vízilabda-BL-től a Nagyváradi VSK, amely az Eurokupában folytatja

Krónika 2019. szeptember 26., 08:56

Kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőkörétől a Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapata, amely ennek következtében az Eurokupában folytatja nemzetközi szereplését.

Az Eurokupában folytatják a nagyváradi vízilabdázók Fotó: Nagyváradi VSK

A BL-selejtező utolsó fordulójának szerda esti visszavágóján a Körös-parti együttes hazai medencében egy góllal maradt alul a spanyol Terrassával szemben, így nem jutott fel a BL főtáblájára. A váradi pólósok közül Dragomirescu kétszer, míg Inaba, Popoviciu, és Remeș egyszer volt eredményes, az ellenféltől Barrosónak sikerült két találatot szereznie. A Dorin Costrăș irányította csapat a szombati idegenbeli összecsapáson háromgólos vereséget szenvedett spanyol ellenfelétől.

Kettős veresége nyomán a Nagyváradi VSK az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja, ahol akár az Egerrel vagy a Miskolccal is szembekerülhet.

Ami a váradiaknak nem sikerült, az az újbudaiaknak igen. Az A-Híd OSC Újbuda feljutott a főtáblára a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, miután a szombati, nyolcgólos sikerét követően a selejtező utolsó fordulójának szintén szerda esti visszavágóján, idegenben is legyőzte a görög Vuliagmeni együttesét. Vad Lajos vezetőedző együttese a csoportkörben a címvédő Ferencváros, az olasz Pro Recco, a horvát Mladost Zagreb, a német Waspo Hannover, a francia Marseille és a georgiai Dinamo Tbiliszi csapatával, valamint a Nagyváradi VSK elleni selejtezőt megnyerő spanyol CN Terrassával találkozik.

Mivel a nyolcas döntő házigazdája a Pro Recco lesz, ezért rajta kívül a legjobb három jut tovább a csoportból.

Eredmény:
férfi BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Nagyváradi VSK (romániai) – CN Terrassa (spanyol) 5:6 (0:1, 2:2, 3:1, 0:2)
Továbbjutott: a Terrassa, kettős győzelemmel, 16-12-es összesítéssel.

NC Vuliagmeni (görög) - A-Híd OSC-Újbuda 6-7 (0-2, 2-2, 2-3, 2-0)
Továbbjutott: az OSC, kettős győzelemmel, 18-9-es összesítéssel.