Férfi vízilabda BL: a Nagyváradi VSK kikapott, a budapesti OSC hengerelt

Krónika 2019. szeptember 21., 22:17

A Nagyváradi VSK vendégként három góllal alulmaradt, míg a budapesti OSC házigazdaként hengerelt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében, a harmadik forduló szombati első mérkőzésén.

Manhercz Krisztián és az OSC a BL-főtábla küszöbére lépett a fölényes hazai győzelemmel Fotó: MTI

A Körös-parti gárda a spanyol Terrassa vendégeként ugrott medencébe a BL-főtáblára jutás érdekében folytatott párharcban. A Dorin Costrăș irányította csapat a mérkőzésen két-két találatig eljutó Szabó Roland és Vlad Dragomirescu vezérletével jól tartotta magát, és a félidőben egygólos előnnyel vonult az öltözőbe.

Kiegyenlített összecsapást hozott a mérkőzés harmadik negyede is, az utolsó negyed azonban csapnivalóan sikerült a váradi pólósok szempontjából, akik ekkor csak egy gólt dobtak, a spanyolok azonban ötöt szereztek.

A házigazdáknál Sergi Mora Belmonte volt a legeredményesebb játékos három találattal. A jövő heti visszavágó tehát nem ígérkezik sétagaloppnak a Nagyváradi VSK számára, amelynek háromgólos hátrányt kell ledolgoznia, hogy esélye legyen felkerülni a vízilabda-BL elitjébe.

Fél lábbal már ott érezheti magát eközben a budapesti OSC, amely házigazdaként 11-3-ra legyőzte a görög Vuliagmeni csapatát. A Vad Lajos irányította, a magyar bajnokságban az előző idényben ezüstérmes csapat kiválóan védekezett, mindössze három gólt kapott, és még úgy is nyolc találattal győzött, hogy a harmadik negyedben nem volt eredményes. A mezőny legjobbja az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb Sava Randelovic volt négy góllal.

A visszavágókat jövő szerdán rendezik, a párharcok győztesei a BL főtáblájára kerülnek, ahol a magyar csapatok közül a címvédő Ferencváros és a Szolnok alanyi jogon szerepel. A csoportkör október 8-án rajtol.

Férfi BL, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:

CN Terrasa – Nagyváradi Digi VSK 10-7 (2-2, 1-2, 2-2, 5-1)

A-Híd OSC Újbuda – NC Vuliagmeni (görög) 11-3 (4-1, 3-0, 0-0, 4-2)

Jadran Split (horvát) – Team Strasbourg SNS (francia) 13-5 (5-1, 2-2, 1-1, 5-1)

AN Brescia (olasz) – Sintez Kazany (orosz) 13-12 (4-2, 1-2, 4-5, 4-3)