Könnygázzal fújta le az előkészítősöket a Szatmár megyei pedagógus, őrizetbe vették

Krónika 2019. szeptember 12., 12:42

Huszonnégy órára őrizetbe vett a rendőrség egy Szatmár megyei tanítónőt, aki – arra hivatkozva, hogy rátámadtak – könnygázspray-jel lefújt két előkészítős kisdiákot.

Képünk illusztráció

A súlyos incidens szerdán történt a Tasnád városa közelében fekvő Tasnádszántó község oktatási intézményében. Az iskola 43 éves pedagógusa adott pillanatban elővette a magánál tartott gázsprayt, és szembe fújta a két, nulladik osztályos tanulót.

A Presa SM hírportál szerint a tanítónő azzal indokolta tettét, hogy a diáklányok zavarták az órát, és rátámadtak.

Az oktatási intézmény dolgozói azonnal a községi orvosi rendelőbe vitték a két gyermeket, majd átszállították őket a tasnádi városi kórházba. Orvosi tájékoztatás szerint egyikőjük sem szenvedett maradandó sérülést. Călin Durla Szatmár megyei főtanfelügyelő a Presa SM hírportálnak leszögezte: felbontja a tanítónő munkaszerződését.

„Ha gimnáziumi diákok lettek volna, még megérteném, de nem hivatkozhatsz önvédelemre két hatéves gyerek esetében. Felbontjuk a munkaszerződését, bármit is mond az ügyészség” – nyilatkozta a főtanfelügyelő. Ciprian Balog, az érkőrösi iskola igazgatója is úgy vélekedett, hogy a pedagógus súlyos hibát követett el, és nem lett volna szabad gázsprayt sem magánál hordania.