„Olimpiára kijutni az igazán nehéz” – Molnár Ede háromszéki kerékpáros tagja a játékokra kvalifikált romániai válogatottnak

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. szeptember 11., 09:07

Molnár Ede is tagja annak a romániai hegyikerépár-válogatottnak, amely kvótát szerzett a jövő évi nyári olimpiára. A háromszéki sportoló büszke, hogy hozzájárult a sikerhez, és bár várhatóan nem ő rajtol majd el Tokióban, a meghívás további versenygyőzelmekre sarkallja.

Letekerte. Molnár Ede a további versenyein is helytállásra törekszik Fotó: Facebook/Carpathian MTB Epic

„Boldogsággal tölt el, büszke vagyok mind a válogatottra, mind magamra” – mondta a Krónikának Molnár Ede, aki Románia hegyikerékpár-válogatottjának tagjaként kvótát szerzett a 2020-as tokiói nyári olimpiára. A Dinamo-BikeXpert-Superbet csapatának háromszéki versenyzője mellett Lucian Logigan és Vlad Dascălu gyűjtögették a pontokat az országnak, a meghívó pedig utóbbi révén idejekorán megérkezett, hiszen az U23-as világbajnokságot megnyerve részt vehetnek az ötkarikás játékokon.

Románia először és eddig utoljára 2004-ben, az athéni olimpián volt érdekelt a mountain bike szakágban.

Molnár 2015-ben kezdett el az akkor még BikeXpert Racing Team néven jegyzett csapat színeiben versenyezni, azóta betársult a Dinamo és a Superbet is a projektbe. „2014-ben, amikor 18 éves voltam, volt egy székelyudvarhelyi támogatóm. Csapat nem volt mögötte, de minden adott volt a fejlődésemhez. Nyáron utaztam először a szövetséggel a macedóniai Balkán-bajnokságra, mert megnyertem a junior profi országos bajnokságot. A Balkán-bajnokságon a harmadik lettem a korosztályomban és akkor figyelt fel rám a Bike Expert Racing Team” – idézte fel a sportoló, aki az egyik legjobb hazai terepkerékpárossá nőtte ki magát a felnőtt mezőnyben is.

Fotó: Facebook/Carpathian MTB Epic

Kvalifikációs csapatmunka

„Nem is az olimpiát megnyerni a nehéz, hanem oda kijutni” – fogalmazott a sepsiszentgyörgyi terepkerékpáros, utalva a kvalifikációs sorozat nehézségeire. Mindhárman gyűjtötték pontokat, mert csak úgy lehetett esélyük bekerülni a legjobb 21 ország közé – Japán házigazdaként alanyi jogon részt vehet az olimpián –, ráadásul nem is minden pontszerző verseny számít be az összesítettben.

Mikor kezdtük, még mi sem értettük igazán a rendszert, de mikor láttuk, hogy van esélyünk, már csak a matematikára alapoztuk. Figyelni kell, hogy mely országok állnak szorosan előttünk és mögöttünk, és ugyanazokra a versenyekre kell elmenni, amelyeken sportolóik is részt vesznek.

Két héttel ezelőttig a kvalifikációt érő 21. helyen voltunk. Kollégánk megnyerte az U23-as vb-t ezért kaptunk meghívót. Nagyon nagy dolog” – ecsetelte. Az ötkarikás játékokon viszont csak 53 sportoló vehet részt. A ranglista első három helyezettje 3-3 versenyzőt, az azt követő öt ország 2-2 kerékpárost nevezhet, a többieknek pedig csak egy indulójuk lehet. Molnár szavai szerint a legtöbb pontot szerző bringás vehet részt, de mivel Dascălu U23-as világbajnoki címe hozta a meghívót, várhatóan ő rajtol majd el – ők pedig csapattársként kísérik el az eseményre.

„Rengeteg pontot gyűjtöttünk, másfél év múlva pedig meghívottak vagyunk, ez szuper. Mivel meghívottak vagyunk, én személy szerint megpróbálok majd helytállni azokon a közelebbi versenyeken, ahová eddig esetleg még nem tudtam eljutni” – fűzte hozzá.

Fotó: Facebook/Carpathian MTB Epic

Hátráltató infrastruktúra

Molnár Ede hangsúlyozta, számukra a hazai fejletlen infrastruktúra okozza a legnagyobb problémát, mert az autópályák hiánya és a kevés nemzetközi repülőtér megnehezíti az utazást. Eleinte még megpróbáltak minden hétvégén külföldön versenyezni, de ez nagyon megterhelő volt, így egy-egy hazai hétvégét iktattak a programjukba.

Az év elején próbálunk minél több edzőtábort letudni. Télen Törökországban vagy Spanyolországban, ahol viszonylag melegebb van. A szezon során megpróbáltunk olyan versenyeken részt venni, ahol van esélyünk pontot gyűjteni.

Például egy kisebb kategóriájú C2-esen az első 10 helyezett kap pontot, az első 30-at az utolsó 1-et. De például egy C1-esen a nyertes 60 pontot kap és az első 15 helyezettet pontozzák. Ezeken nagyobb a konkurencia, erősebbek a vetélytársak” – magyarázta.

Az olimpiai kvalifikációs szakasz különben jövő májusban zárul, meglátása szerint pedig a nagy hagyományokkal bíró országok a favoritok. Így például a világbajnok svájciak sok éve a legerősebbek, de az olaszok és a franciák is a második, illetve harmadik helyen állnak a ranglistán. „Ez ugye technikai sport, ezért költséges. Minden drága. Mind az utazás, mind az alkatrészek.

Én ezért is szeretek kevésbé népszerű pontszerző versenyekre járni, mert ott csak olyanokkal versenyzek, akik például szintén féléves abroncson tekernek, vagy ugyanúgy nincs szerelőjük. Ukrajna, Görögország, Szlovénia, Horvátország közeli riválisok”

– ecsetelte.

Fotó: Facebook/BikeXpert Racing Team

Romániai versenykavalkád

Személy szerint az olaszországi és a görögországi versenyeket kedveli, mivel ott megpróbálják csábítóvá tenni a helyszínt. Törökország ezzel szemben csak arra törekszik, hogy minél többen legyenek a startvonalnál, és bár gondoskodnak a versenyzőkről, a szervezés szakmai része kívánnivalót hagy maga után. „Nagyon fel akarnak törni és rengeteg pénzt költenek erre a célra. Ritkán utaznak, mindig maguknak szervezik a versenyeket. Csak pontszerző versenyeik vannak. Sok meghívót szoktak küldeni a környező térségek sportolóinak” – mondta.

A hivatásos terepkerékpározást Romániában még kevesen ismerik. Ez Molnár Ede szerint amiatt van, mert edzéshelyszíneiket és versenyeiket nem lehet filmezni.

Nem olyan, mint egy futballpálya, ezért nem annyira felkapott és népszerű. De ha visszanézek, hogy ezelőtt három évvel hol tartott a romániai kerékpársport és hol tartunk most, akkor azt mondhatom, hogy rengeteget fejlődött”

– mondta. Versenyekben is bővelkedik az ország, amellett, hogy szerveznek hat nemzetközi pontgyűjtő viadalt, hétvégenként bőségesen lehet vetélkedőkben válogatni. „Bukarest mellett van például Kelet-Európa legnépesebb versenye. Pár évvel ezelőtt rájöttek, hogy nagy üzlet a szervezés, mert nálunk nem mindenki tud úgy biciklizni, mint külföldön. Nálunk nincsenek kerékpárutak. Ha kimész az erdőbe, lehet, megesz a medve, ha elhagyod a várost, akkor több mint biztos, hogy megkergetnek a pásztorkutyák. Ezért, amikor szerveznek versenyt, az emberek kapnak az alkalmon. Szerintem nagyon nagy szakággá növi ki magát” – vélekedett Molnár Ede.